ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2527
EURO
36,9972
ALTIN
3.026,84
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Gazeteci-Yazar Merdan Yanardağ, Söyleşi ve İmza Gününde Kartallılarla Buluştu

Gazeteci-Yazar Merdan Yanardağ, Söyleşi ve İmza Gününde Kartallılarla Buluştu
A+
A-

Gazeteci ve yazar Merdan Yanardağ, “Türkiye Nereye Gidiyor? Riskler ve Olasılıklar” başlıklı söyleşisi için Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde okuyucularıyla buluştu ve kitaplarını imzaladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in de katıldığı etkinliğe Kartallılar yoğun ilgi gösterdi.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonu ile gerçekleşen söyleşi ve imza etkinliğinde konuşan Yanardağ, Türkiye’nin Cumhuriyet ve demokrasi tarihinden bahsederek: “Türkiye’nin nereye gittiğini her açıdan konuşuyoruz, tartışıyoruz. Türkiye son 70 yıldır, en önemli seçimlerinden birini geride bıraktı. Umarım bu seçimin sonucu ülkemiz ve gelecek nesillerimiz için hayırlı olur, ülkemizde demokrasi bayrağı ilelebet dalgalanır.” şeklinde konuştu.

Yanardağ, Türkiye’nin kaçınılmaz bir hesaplaşmaya gittiğini, bu hesaplaşmanın geçtiğimiz yüzyılda sona ermeyen bir hesaplaşma olduğunu düşündüğünü kaydetti. Cumhuriyet devrimlerinin tamamlanamadığını, bir çeşit ihanete uğradığını vurguladı.

Ata’mızın emanetine sımsıkı sarılacağız

Konuşmasının devamında Cumhuriyetin ilk 10 yılında, Türkiye’nin dünya ekonomisinde ilk 10’da olduğunu belirten Yanardağ, ilk 15 yılında ise Türkiye’nin dünyanın en büyük 5. ekonomisi olduğunu ifade etti.

Etkinliğe katılan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel; “Ülkemizin demokrasiye geçişinin sancılı dönemlerini konuştuk; ancak önümüzde demokrasiyi korumak ve onu ülkemizin her daim değişmez yapı taşı yapmak gibi zorlu bir görev var. Bu zorlu ve aynı zamanda zorunlu olan görevi, gencinden yaşlısına her ferdimizin göğsünü gerekerek yerine getireceğinden şüphem yok.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği laik Türkiye Cumhuriyetini ilelebet muhafaza etmek, öncelikli hedefimizdir. Bu doğrultuda her daim çalışmak, okumak ve üretmek mecburiyetindeyiz.” diyerek söyleşiye katılan gazeteci ve yazar Merdan Yanardağ’a teşekkür etti.

Merdan Yanardağ’dan genç okurlarına övgü

Merdan Yanardağ da Kartallı okurları ve takipçileri ile kendisini buluşturan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ve Kartal Belediyesi ailesine teşekkür etti. Söyleşisinin devamında Kartallı okurlarının sorularını cevaplayan Yanardağ, özellikle etkinliğe katılan genç kuşak okurlarının sorduğu sorulardan etkilendiğini, genç kuşağın kitaplarını başka bir gözle okuduğunu ve olaylara farklı anlamlar getirerek kendisine çok şaşırtıcı sorular sorduğunu dile getirdi ve ardından okurlarının kitaplarını imzaladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Şahin de söyleşi ve imza gününde Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e eşlik etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.