ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
32,3620
EURO
34,9560
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Şile Belediyesi tarafından düzenlenen 33. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali kapılarını açtı.

Festivalin ilk gününde Başkan Ocaklı ve vatandaşlar bir araya gelerek kortej yürüyüşü için buluştu. Kortej yürüyüşü boyunca halk oyunları ekipleri çeşitli gösteriler sunarak vatandaşların ilgi odağı oldu. Daha sonrasında ekipler festival alanı olan Şile Marina Etkinlik Alanına hareket etti.

 Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali için Şile Marina Mevki Etkinlik Alanına özel stantlar kuruldu. Alanda açılan Şile Bezi stantlarında Şile Bezinden üretilmiş birbirinden güzel ürünler sergilendi.

Şile Etkinlik Alanında düzenlenen festivalin açılış törenine, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile’yi sadece Türkiye’de değil tüm dünyada tanıtmak için büyük bir gayret ile çalıştıklarını belirterek, “Taşıdığı kültürel değerin yanı sıra İstanbul’un en eski festivallerinden biri olan festivalimizi her yıl giderek artan bir coşkuyla kutluyoruz. Bize her zaman desteğini gösteren Şilelilere tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
İsmini 150 yıldır dokunan, işlenen, yörenin ekonomisini sağlayan, yerel halkın en önemli kültürü olan dokuma ürünü Şile Bezi’nden alan, Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’nde 6 gün boyunca birbirinden farklı panel, söyleşi, konser ve etkinlikler düzenlenecek.


“Şile Bezi”nin değerini ve kültürünü koruma misyonuyla gerçekleştirilen, farklı ülkelere, kültürlere el sanatı değerlerini tanıtmayı ve korumayı amaçlayan festival, her yıl olduğu gibi yine birbirinden ünlü sanatçıları da ağırlıyor. Çok sayıda panel, söyleşi, atölye ve gösterilerin gerçekleşeceği festivalin ilk sanatçısı Mazhar Alanson oldu. 2 Ağustos Salı günü Ritüelleriyle Şile Bezi Atölyesi, Şile Bezi Vizyon Projeler Lansmanı’nın gerçekleşeceği 3 Ağustos Çarşamba günü Bora Duran Konseri, Şile Bezi Ustalara Saygı Ödülleri’nin sahiplerini bulacağı 4 Ağustos Perşembe günü Uğur Arslan konseri gerçekleşecek. 5 Ağustos Cuma akşamı ise Türk Pop Müziği’nin en güçlü yorumcularından Haluk Levent sahne alacak. 6 Ağustos Cumartesi akşamı ise güçlü sesiyle büyük beğeni kazanan Pop Sanatçısı Simge. Festivalin son günü olan 7 Ağustos Pazar günü Cengiz Kurtoğlu & Trio sahne alacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.