ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2358
EURO
37,0299
ALTIN
3.015,67
BIST
8.826,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Türk Futbolunun Unutulmaz İsimlerinden Teknik Direktör Christoph Daum Aramızdan Ayrıldı!

Türk Futbolunun Unutulmaz İsimlerinden Teknik Direktör Christoph Daum Aramızdan Ayrıldı!
25.08.2024 17:42
A+
A-

Alman teknik direktör Christoph Daum, uzun süredir mücadele ettiği akciğer kanserine yenik düşerek 70 yaşında hayatını kaybetti. Daum’un vefatı, futbol dünyasında derin bir üzüntü yarattı.

Futbol kariyerine Almanya’da başlayan Daum, Türkiye futboluna yaptığı katkılarla hafızalarda önemli bir yer edinmiştir. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor gibi büyük kulüplerde görev yapmış olan Daum, sadece elde ettiği başarılarla değil, aynı zamanda kişiliğiyle de tanınan bir figürdü.

Christoph Daum, Türkiye’deki futbolseverlerin gönlünde özel bir yer edinmesinin yanı sıra, Atatürk’e duyduğu büyük sevgiyle de tanınıyordu. Daum, Türkiye’deki görev süresi boyunca yakasından hiç çıkarmadığı Atatürk rozetiyle dikkat çekmişti. Bu rozet, onun Türkiye’ye olan derin bağlılığını ve Atatürk’e olan saygısını simgeliyordu. Daum, sıkça “Ben Atatürk’ü çok seviyorum. O’na saygı göstermek için bu rozeti takıyorum. En büyük Atatürk” sözleriyle bu sevgi ve saygısını dile getiriyordu.

Futbol dünyasında bıraktığı izlerin yanı sıra, Daum’un bu özel ve duygusal yaklaşımı, onu Türkiye’de sadece bir teknik direktör değil, aynı zamanda bir dost ve saygıdeğer bir figür haline getirdi. Türkiye futbolunun önemli isimlerinden biri olarak hatırlanacak olan Daum’un vefatı, futbolseverler ve spor camiası tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Christoph Daum, Türkiye futboluna kattığı değerler ve Atatürk’e duyduğu derin sevgiyle hafızalarda yaşamaya devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.