ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2527
EURO
36,9972
ALTIN
3.026,84
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Nevin Özbar

nevinozbar12@gmail.com

Seçimler “2.Tura Kalır” Tahmini Boşa Çıkmadı!

18.05.2023 14:28
A+
A-

Malumunuz Türkiye 14 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için sandık başına gitti. Bizlerde seçim sabahı saat 8.30’da seçim çalışmaları için sahaya indik. Kent34- Vural Dağtekin ve Yaprak Kaplan, Görüş Haber- Alaattin Böke, Gazete Hakikat- Bülent Çimen( Ani gelişen hastalığı nedeni ile programa katılamadı.) Bendeniz, Özbar Haber- Nevin Özbar ve Kartal Gazeteciler Derneği Başkanı Necmettin Gültekin bey de daha sonra bizlere yorumları ile katıldı.

Hikayemiz burada başlıyor; Oy kullanmak için bağlı bulundukları okullara gelen siyasi partilerin ilçe başkanları ile röportajlar gerçekleştiriyoruz, duygu ve düşüncelerini bizlere aktarıyorlardı.
Aklımda, herkesin merak ettiği o soru ve Vural Dağtekin’nin cevapları:

Seçimin kazananı kim olur? İkinci tura kalır mı?
Vural Dağtekin: Sinan Oğan.
Bu seçim ikinci tura kalır…
Tecrübeli gazeteci Vural Dağtekin bu soruyu yanıtladığında saat 17.00 itibarıyla oy verme işlemi tamamlanmış; sandıkların açılmasının üzerinden henüz iki saat geçmişti.
Kent34- Yaprak Kaplan, moderatörlüğünde yapılan “seçim özel” yayını ile de destekliyor Dağtekin bu iddiasını. ” Kehanettir belki ” dediği seçim sonuç gerçeğine ; hepimiz saatler sonra şahit oluyorduk!
Dağtekin’in “İkinci tura kalır” dediğini işittiğimde, ” Daha oy sayımının yarısındayız, bakalım, neler olacak?” demiştim.
Şimdi şahsım adına, kendisinden özür diliyorum…
Bire bir tespiti ; birikim, tecrübe ve araştırmanın ürünüydü.
Velhasıl; herkesin gönlünden geçen aday kazandı mı bilmiyorum! Kendi adıma çok güzel tecrübeler yaşadım. “Söz uçar yazı kalır” cümlesinden yola çıkarak sanırım dost meclisi dışında yazmak bana her zaman daha kolay gelmiştir. Bir günlük anektodu sizinle paylaşmak istedim.
14 Mayıs seçimlerini Kartal ölçeğinde değerlendirdiğimde; ortaklaşa çalışmanın keyfine vararak, “birlikten kuvvet doğar” dediğimiz şeyin ne denli güzel, işbirlikçi, bir o kadar da verimli olduğunu gördük ve bir birbirinden değerli vatandaş ve siyasi partilerin başkanlarını hep beraber takip ettik.
O değerli isimlerden bazıları şöyle: Milletvekili adayı Yunus Fırat Aydın, AK Parti İlçe Başkan yardımcısı Mustafa Çetik, Kartal Dernekler Federasyonu Başkanı Kubilay Salihvatandaş, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP İlçe Başkanı Süleyman Uzunok, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, MHP İlçe Başkanı Zübeyir Kurt ve İlçe Başkanvekili Vural Alp, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Nevzat Şavluk canlı yayında seçime dair düşüncelerini aktardılar.

Bana göre, birinci tur seçimlerinin öznesi; bir çok provokatör söylemlere rağmen Türk Milleti, kendine yakışanı yaparak, demokrasi dersi vermiş, vatandaşların güvenliğini her şeyin üstünde tutmuştur.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.