ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
32,4135
EURO
34,5460
ALTIN
2.385,36
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Ormandan 52 Kilo Atık Topladılar!

Ormandan 52 Kilo Atık Topladılar!

Maltepe Belediyesi, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ile Maltepe’nin Başıbüyük ormanlarında 52 kilogram atık topladı. Altınyıldız Classic çalışanlarının katıldığı etkinlikte çevrenin ve onun bir parçası olan ormanların temiz tutulmasına dikkat çekildi. 
Maltepe Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ile sosyal duyarlılık projesine imza attı. Daha önce de benzer etkinliklerle çevreyi korumanın önemine dikkat çeken yetkililerin, bu seferki durağı Süreyyapaşa Korusu oldu. Altınyıldız Classics firmasından 40 kişilik bir ekibin katıldığı temizlik çalışmasında ormandan tüketim alışkanlıkları sonucu oluşan ambalaj atıkları toplandı. Toplumda çöpün doğru yerlere atılması konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “”Maltepe Çöpüne Sahip Çıkıyor!” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte “yengeç”lerle 52 kilogram atık toplandı. 

Etkinlik, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Çöpüne Sahip Çık Vakfı Projeler Yöneticisi Ece Kuray’ın koordinasyonunda Altınyıldız Classics firması çalışanlarının işbirliği ile gerçekleşti. Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın maskotu ve çevre bilincini aşılayan belediyeye ait pankartlarla etkinlik hem renkli, hem de verimli geçti.

“HERKESİ DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Etkinlik sonunda müdürlük yetkilileri, “Günlük tüketim alışkanlıklarımız, atıklarımızı belirler. Ambalaj atıklarının kaynağında azaltılabilmesi için bu alışkanlıklarımızı da değiştirmeliyiz. Örneğin doğada yürüyüşe çıktığımızda ambalajlı içecek getirmek yerine kendi mataramıza doldurup getirmek etkili bir çözümdür. En önemlisi de çıkan atıkları yere atmayarak en yakın konteynıra kadar taşımalıyız. Bugün gerçekleştirilen Süreyya Paşa Korusu temizliği etkinliğinde, doğa yürüyüşü sırasında doğaya atılmış atıkların en çok da geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarından oluştuğunu gördük. Doğamızı korumak çok zor değil ama bir kere zarar gören alanın eski haline gelmesi çok daha büyük bir zorluk. Bu yüzden herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi. (24.08.2023)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.