ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2543
EURO
37,0286
ALTIN
3.026,20
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Muammer Çelebi Belediye Başkanlığı Yolunda

Muammer Çelebi Belediye Başkanlığı Yolunda
A+
A-

Yerel Seçimlere 4 ay kala siyaset sahnesi de ısınmaya başladı. Kartal’da CHP kanadında adaylar ortaya çıkmaya başlarken, eski ilçe başkanı Muammer Çelebi ilk olarak CHP Kartal Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan isim oldu.

2019 yerel seçimlerinde CHP Kartal İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve mevcut Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in kazanmasında pay sahibi olan Çelebi, teşkilatın adayı olarak açtığı talebini ilk kez yerel basın mensupları ile buluştuğu kahvaltı sofrasında duyurdu.
İş insanı kimliğiyle yaşamında başarıyı yakalamış olan Muammer Çelebi, siyasi hayatında da naif ve toparlayıcı kişiliğiyle sıradışı bir politikacı imajı çizmişti.
Muammer Çelebi, kendisinin herhangi bir makam ve mevki beklentisi olmadığını ikinci kez ilçe başkanı adayı olmayarak bunu örgütüne gösterdiğini hatırlatarak, bir belediye başkanı olarak atanması halinde seçimi kazanacak deneyim ve kadroya sahip olduğunun altını çizerken, yeni bir vizyon ve misyon ile bambaşka bir belediye başkanlığı yapacağını iddia etti.
Birleştirici olarak örgütünü kucaklayacağını hatırlatan Muammer Çelebi, vatandaşa dokunmadan siyaset yapmanın zaten mümkün olmadığını bildiğini, bu yüzden başkan seçilmesi durumunda kapısının ayrımsız herkese açık olacağını ifade etti. Çelebi, kendi başkanlığı döneminde kimsenin randevu almak zorunda kalmayacağını, çünkü halkın arasında olacağını söyledi. “Siyasette barış ve huzuru getiremezseniz topluma getiremezsiniz” diye konuşan Çelebi, belediye başkanı olması durumunda 4. yılın sonunda basının karşısına çıkacağını ve kendisiyle hesaplaşamsının ortamını sağlayacağını belirterek, 5’nci yılı beklemenin mantığı olmadığının da altını çizdi.
Siyasetin uzun soluklu bir iş olduğunu bildiğini, bunun bilincinde olarak ikinci kere ilçe başkanı olmadığını ancak örgütünün kongrede kendisini ayakta alkışlayarak onure ettiğini hatırlattı.
Güven veren bir siyasetçi olarak parti genel merkezince aday gösterileceğini umduğunu söyleyen Muammer Çelebi, başkan olması durumunda şeffaf bir belediye yöneteceğini, çalışanların haklarını da fazlasıyla ödemek için elinden geleni yapacağını, örnek bir belediye başkanı olacağını ve diyaloglarını her kesime eşit mesafede tutacağını, performansa önem vereceğini, ayrımcılığa karşı bir insan olrak liyakate dikkat edeceğini, donanımlı insanlarla çalışarak hatayı en asgari seviyeye çekeceğini, planlamayı önde göreceğini ve belediyeyi kartal halkıyla buluşturmayı kendisine şiar edineceğini söyledi. Kartal’ı Kartallılarla yöneterek belediyeciliğin nasıl yapılabileceğini herkese göstereceklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.