ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
32,4396
EURO
34,7447
ALTIN
2.440,06
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

Mete Yarar Tuzla’da ilginç bilgiler paylaştı!

Mete Yarar Tuzla’da ilginç bilgiler paylaştı!
14.11.2021 13:02
A+
A-

Tuzla Belediyesi tarafından organize edilen 4’üncü Kitap Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın ilk gününde Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, kitapseverlere seminer düzenledi.

Konuşması sırasında göklerde tarih yazan SİHA’lar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mete Yarar,” Gökyüzünde uçan SİHA’ları karıştırabilmek için yerden, havadan, uydudan binlerce kafa karıştırıcı mesaj gönderiliyor. Bildiğiniz hackerlar var ya bilgisayarlarınızı ele geçiriyorlar. O bilgisayarı havada kitlemek için uğraşıyorlar. İşte onu geçiremeyecek yazılım, SİHA’nın aslında gizli gücüdür” dedi.
Tuzla Belediyesi tarafından organize edilen 4’üncü Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı. Aşk ile Oku’ temasıyla düzenlenen fuar, 21 Kasım tarihine kadar Tuzla Marina’da devam edecek. Ayrıca binlerce kitabın bulunduğu fuarda 150 yayın evi 700’ün üzerinde imza günü, 40’ın üzerinde söyleşi, canlı performanslar, atölyeler ve kitap kafe yer alıyor.
Bu kapsamda fuara katılan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, katıldığı seminerde göklerde tarih yazan SİHA’lar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mete Yarar, “Gökyüzünde uçan SİHA’ları karıştırabilmek için yerden, havadan, uydudan binlerce kafa karıştırıcı mesaj gönderiliyor. Bildiğiniz hackerlar var ya bilgisayarlarınızı ele geçiriyorlar. O bilgisayarı havada kitlemek için uğraşıyorlar. İşte onu geçiremeyecek yazılım, SİHA’nın aslında gizli gücüdür. Uçak değil, uçması değil. Her şeyi uçurursun, önemli olan SİHA’ları havada ele geçiremeyecek kadar büyük bir yazılım ile koruyabilmektir. Size basit bir örnek vereyim. SİHA’ya yerden gönderilen radarların gücünü herhangi bir kişiyi göndersem, anında kanser olursunuz. O kadar güçlü bir karşı koyuyor. İşte onun içerisindeki yazılımlar, teknolojiler aslında bilmediğimiz tarafı. Bir de onları, görebilseniz, onlar hakkında verilere sahip olabilseniz ben insanların kendi ülkesi ile çok gurur duyacaklarını düşünüyorum” dedi.
“BEN FUARLARA KİTAP İMZALAMAK İÇİN BAKMIYORUM”
Mete Yarar, “2019 yılından beri pandemi dolayısıyla fuarlar yapılamıyordu. Kitap fuarları özellikle bizim için çok önemli. Ben fuarlara kitap imzalamak için bakmıyorum. Bizim bugüne kadar konuştuklarımızın geri dönüşünü gördüğüm yerlerden bir tanesidir. Birebir konuşmak, birebir dokunmak bizler için önemli veriler oluşturuyor. Ben çok teşekkür ediyorum. Bugün Tuzla’ya çağırdınız. Bugün söylemişimizde gençler ile birlikte sohbet ederken, Türkiye’nin Savunma Sanayi’nde geldiği noktayı anlatmaya çalıştım. Anlatırken şu tabiri kullandım, uçan tarafına baktığımız zaman hiçbir şey görmüyorsunuz. Onun içindeki teknoloji uçmasından çok daha değerlidir. Dünyada uçabilen bir sürü SİHA var. Ama görev ifa şartlarını yerine getirebilen SİHA’larda önemlidir. Onun içindeki dehalar, inşallah bir gün Türk toplumuna doğru anlatılır ve övünmeye başlarız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.