ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
32,3400
EURO
35,0909
ALTIN
2.239,60
BIST
8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Dilovası Belediyesi tarihinde bir ilk yaşandı 

Dilovası Belediyesi tarihinde bir ilk yaşandı 
05.04.2022 16:24
A+
A-

Dilovası Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir başkanlığında gerçekleşti. 2021 Gelir gider bütçesinin görüşüldüğü mecliste Dilovası Belediyesi bir ilki yaşayarak ilk defa bütçe fazlası verdi.  

 Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Nisan ayı olağan meclis toplantısı bir önceki ayın meclis tutanaklarının oylanmasının ardından Başkan Şayir, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Şayir yaptığı açıklama da “Mübarek Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana halkımıza söz verdiğimiz projelerin hayata geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde başlattığımız Diliskelesi Mahallemiz için önemli bir çalışma olan mahalleye yeni giriş ve çıkışın yapılması için bugün İl Koordinasyon Toplantısında konu gündeme gelecek. Çok ciddi proje olan ve yaklaşık 100 milyon gibi bir rakama tekâmül edecek proje için inşallah güzel sonuçlar alacağız.   

LİMANLARDAN OSB’LERE RAYLI SİSTEM 

Yine OSB yönetimleri ile ilerleyen günlerde bir araya geleceğiz. Karayolları Yetkilileri ile bir araya geleceğiz. Limanlardan OSB’lere raylı sistemin yapılabilmesi için görüşmeler yapacağız. Çılgın bir proje olacak ama imkansız da değil. Bununla ilgili olarak ön görüşmelerimizi yapacağız. Biz isteyeceğiz. Olursa ilçemiz için çok büyük proje olacaktır.  

GENÇER MESLEK SAHİBİ OLACAK 

Ayrıca ilçemizde ki istihdamı artırmak ve vasıfsız gençlerimizi meslek sahibi yapabilmek için İŞKUR ve İMES OSB ile protokol yapıyoruz. İşsiz gençlerimizi öncelikli olarak İŞKUR üzerinden girişlerini yaparak İMES OSB’de kurulan Mükemmeliyet Merkezinde eğitimler alarak iş garantili meslek sahibi yapmış olacağız.  

KADIN HUZUREVİ VE ÇOCUK YURDU YAPILACAK 

Yine ilçemiz için güzel bir çalışma daha yapıyoruz. Kaymakamlığın karşısında bulunan alan üzerinde Kadın Huzurevi ve Çocuk Yurdu kurulması için çalışıyoruz. KMC Firması yetkilileri ile sponsorluk konusunda anlaştık. KMC firması tarafından Kadın Huzurevi ve Çocuk Yurdu kısa sürede temellerini atmış olacağız. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yaparak Diliskelesi Mahallemize özel gereksinimli çocuklarımız için anaokulu yapacağız. Onların eğitimlerine destek verecek şekilde tasarlanarak hayata geçmesini sağlayacağız.  

ÇOLAKOĞLU A.Ş’DEN DİLOVASI’NA İKİ OKUL 

Yine ilçemize yetişkin özel gereksinimli vatandaşlarımız içinde bir okulumuzun yapılması içinde Çolakoğlu Metalurji A.Ş. ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Sayın Mustafa Türker’in de desteği ile yapılması için çalışma başlattık. Mustafa Türker’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yine sporcu eğitim merkezi yapılması konusunda da Çolakoğlu Metalurji A.Ş. ile olumlu görüşmeler yaptık. İnşallah Sporcu eğitim merkezinin yapımını da üstlenecektir. Çolakoğlu Metalurji A.Ş. yönetimine çok teşekkür ediyorum. 

Ramazan ayı dolayısıyla ilçemizde ki 16 bin haneye ayrım yapılmaksızın gıda desteğinde bulunacağız. Bununla ilgili olarak geçtiğimiz hafta ihalemizi yaptık. Bunların dışında sanayicilerimizin de yine yardımları olacak. Bunları da yine Mahalle muhtarlarımız, meclis üyelerimiz ve STK’ların talepleri doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız.”dedi. 

KOMİSYONLAR BELİRLENDİ 

Başkan Şayir’in gündeme dair konuşmasının ardından meclis gündem maddeleri görüşüldü. 15 Gündem maddesinin yer aldığı mecliste komisyonlar belirlendi. Yapılan seçimlerde Bayındırlık ve İmar Komisyonuna  Hicabi Türker, İbrahim Dursun ve İnci Aydemir. Plan Bütçe Komisyonuna Çelal Çelik, Abdurrahman Tuza, Metin Dalgalı. Hukuk Dilekçe Tetkik ve İsimlendirme Komisyonuna Nizamettin Sözen ve Adem Çarıkçı ve Salih Adıgüzel, Encümen üyesi seçiminde ise Celal Çelik ve Adem Çarıkçı seçilen isimler oldu.   

DİLOVASI TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI 

Gündemin 11. Maddesinde yer alan 2021 yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesinde gelir ve gider bütçeleri tek tek açıklandı. Gündem maddesi öncesi Başkan Şayir yerini, birinci başkan vekili Burhan Turgut’a bıraktı. Yapılan açıklama da Dilovası Belediyesi tarihinde ilk defa bütçe fazlası verdi. Rapor onaylanmadan önce Dilovası 2021 Bütçesi Gelir 87.487.500.00  Gider ise 81.402.023,27 olarak belirlenirken, Bütçe gerçekleşme oranı %98 olarak kayıtlara geçti. yaklaşık 6 milyon bütçe fazlasının verildiği gündem maddesi oy çokluğu ile meclisten geçti.  Ardından denetim komisyonunun raporu oylanarak meclisten geçti. 

HAMUR BELEDİYESİ’NE DESTEK 

Ağrı Hamur Belediyesi’nin destek talebi de gündemde yerini alırken yapılan açıklama da yapılacak bir projeye 90 bin TL’lik destek talebiyle ilgili açıklama yapan Başkan Şayir, “Maddi imkanları kısıtlı olan belediyelerimize elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Proje bazlı talepte bulunan 90 bin TL’lik yardımı meclisimize sunuyorum. Sizlerin oyları ile alacağımız karar ile destekte olacağız ya da olmayacağız.”dedi. Başkan Şayir’in konuşmasının ardından yapılan oylama da oy birliği ile Hamur Belediyesi’nde destek talebi meclisten geçti.  Gündemin son maddesinde yer alan Dilovası S.S. 195 Nolu Otobüs ve Minibüsçüler Kooperatifinin talebi meclis üyelerinin oy birliği ile reddedildi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.