ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2358
EURO
37,0299
ALTIN
3.015,67
BIST
8.826,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Beylikdüzü Belediyesi ve Tüm Bel-Sen Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Beylikdüzü Belediyesi ve Tüm Bel-Sen Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Beylikdüzü Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında yapılan toplu iş sözleşmesi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti. Törende, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, KESK Eş Başkanı Ahmet Karagöz ve CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş’ın yanı sıra çok sayıda kamu emekçisi yer aldı.

Başkan Çalık: “Yol arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz”

Törende bir konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, göreve geldikleri ilk andan itibaren kamu emekçilerinin haklarını koruma konusunda kararlı bir tutum sergilediklerini vurguladı. Başkan Çalık, “Göreve geldiğim ilk andan itibaren sizlerle yol yürümenin büyük gururu, onuru içerisindeyim. 410 bin vatandaşımız ve 2 bin 165 personel ile 5 yıldır tek vücut olduk. Beylikdüzü Belediyesi her zaman; komşusunun, işçisinin, emekçisinin ve memurunun yanında oldu. Birlikte yaptık, birlikte başardık” dedi.

Başkan Çalık, sözleşme kapsamında en düşük devlet memuru maaşını aylık ortalama 63 bin TL’ye çıkararak asgari ücretin yaklaşık 4 katına yükselttiklerini belirtti. Ayrıca, tüm sosyal denge ödentilerinin enflasyona endeksli olarak 6 ayda bir memur maaş zam katsayısı kadar artırılacağını söyledi. “Hiçbir yol arkadaşımızı enflasyona ezdirmeyecek, bu memleket için hep birlikte hizmet üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Çalık, toplu iş sözleşmesinin Beylikdüzü’ne ve kamu emekçilerine hayırlı olmasını diledi.

İkramiyeler ve yan haklarda iyileştirme

Toplu iş sözleşmesiyle birlikte, Beylikdüzü Belediyesi’nde çalışan kamu emekçileri için ikramiye sayısı 7’ye çıkarıldı ve yan haklarda önemli iyileştirmeler yapıldı. Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Meryem Göktepe, imza töreninde yaptığı konuşmada sosyal kazanımlar konusunda önemli adımlar attıklarını belirterek, “Emekçi arkadaşlarımız için daha iyi şartlar oluşturmak adına çalıştık ve bunu başardık. Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt: “Mutabakatla sonuçlanması önemliydi”

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ise toplu sözleşme sürecinde emeği geçen her iki tarafı da kutladı. “Önemli olan, sözleşmenin mutabakatla sonuçlanmasıydı. Bu, her iki tarafın da emeğe ve iş barışına verdiği önemin bir göstergesidir” ifadelerini kullanan Bozkurt, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a ve diğer tüm temsilcilere teşekkür etti.

KESK Eş Başkanı Ahmet Karagöz: “Emekçileri önceleyen bir sözleşme”

KESK Eş Başkanı Ahmet Karagöz de emekçileri önceleyen bir toplu iş sözleşmesinin imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Beylikdüzü Belediyesi, kamu emekçilerinin haklarını gözeten bir yaklaşım sergileyerek örnek bir davranış ortaya koydu. Bu sözleşme, belediyecilikte yeni bir standardın belirlenmesine katkı sağlayacak” dedi.

Beylikdüzü’nde örnek bir uygulama

Beylikdüzü Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasındaki bu sözleşme, yerel yönetimler arasında örnek bir uygulama olarak değerlendiriliyor. Belediye yönetimi ve sendika temsilcilerinin ortak çalışması sonucu varılan anlaşma, kamu emekçilerinin haklarını güvence altına alırken, Beylikdüzü Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışını da gözler önüne seriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.