ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2385
EURO
37,0141
ALTIN
3.023,62
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Vaniköy’ün Yıkım Kararı: Tek Yetkili İBB

Vaniköy’ün Yıkım Kararı: Tek Yetkili İBB
04.09.2024 16:06
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında Vaniköy’deki kaçak yapıların yıkımı konusunda yaşanan gerilim, İstanbul’da devlet kurumları arasındaki yetki çatışmasını bir kez daha gözler önüne serdi.

İBB’nin Yıkım Ekibi Vaniköy’e Gönderildi, Ancak Engel Çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğü, Üsküdar ilçesi, Vaniköy mahallesinde Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi içerisinde yer alan kaçak yapılarla ilgili yıkım kararı alarak yetkili personel ve yıkım ekiplerini sahaya yönlendirdi. Ancak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı araçlar sabah saatlerinden itibaren yıkım ekiplerinin alana girişini engelledi.

Bakanlık tarafından yapılan sosyal medya açıklamasında, kaçak yapıların tespit edilip mühürlendiği ve yıkım faaliyetinin Bakanlık tarafından koordine edileceği belirtilmesine rağmen, sahada yaşananlar bunun aksini gösterdi.

CİMER Şikayetine Rağmen Bakanlık Neden Hareket Etmedi?

Boğaziçi Öngörünüm Alanında kaçak yapıların tespitine ilişkin süreç, 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu’na uygun olarak İBB tarafından başlatılmış ve 16 Ağustos 2024 tarihinde yapı tatil tutanağı düzenlenerek yapının mühürlenmesi sağlanmıştı. Ancak, aynı yapı hakkında 1 Temmuz 2024 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yapılan CİMER şikayetine rağmen, Bakanlık tarafından herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı kamuoyuyla paylaşılmadı.

Resmi Yazışma ve Koordinasyon Eksikliği

Bakanlık, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yıkım faaliyetinin kendi koordinesinde olduğunu iddia etti. Ancak, İBB Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğü yetkilileri, Bakanlık tarafından resmi bir yazışma yapılmadığını ve koordinasyon sağlanmadığını belirtti. Sahaya yıkım için giden İBB ekiplerinin, Bakanlığa bağlı araçların parsele girişlerini engellemeye çalışması durumu daha da karmaşık hale getirdi.

İBB Boğaziçi İmar Müdürü Karaoğlu: “Tek Yıkım Kararı Bizim”

İBB Boğaziçi İmar Şube Müdürü Elçin Karaoğlu, sahada yaptığı açıklamada, yıkım kararının İBB’ye ait olduğunu belirterek, “Biz bugün, iki gün önce (2 Eylül) mahalline asılıp tebliğ edilen yıkım kararını uygulamak için buradayız. Burada alınmış olan bir tek yıkım kararı var, o da İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün aldığı yıkım kararıdır” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’ndan Sert Tepki: “Sosyal Medya Bakanlığı”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaşanan gelişmeler üzerine basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bakanlığı eleştirerek, “Sosyal medya bakanlığı! Hüzünle izliyorum arkadaşları. Milletimiz adına kötü bir sınav veriyorlar” dedi. İmamoğlu, Bakanlığın geçmişte izlediği politikalara atıfta bulunarak, “Bu arkadaşların gözünde birinci mi olacağım, ikinci mi olacağım, diye, o bir kişinin gözünde bir yere oturmaya çalışan arkadaşlar. Üzülüyorum bu tür seviyelere inmelerine” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, Boğaziçi’ndeki yapılaşma süreçlerini eleştirirken, Bakanlığın, kamunun çıkarlarını korumaktan uzak bir yaklaşım sergilediğini belirtti. İBB Başkanı, İstanbul’un muhafızlarının belli olduğunu ve kentin korumasına yönelik mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.