ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2527
EURO
36,9972
ALTIN
3.026,84
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Sancaktepe’li Ağrılılar “Hemşehri Buluşmaları”nda!

Sancaktepe’li Ağrılılar “Hemşehri Buluşmaları”nda!

Sancaktepe Belediyesi’nin organize ettiği “Hemşehri Buluşmaları” kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde buluşan Ağrılılar gönüllerince bir gece geçirirken, AK PARTİ Milletvekilleri Mustafa Ataş ve Osman Boyraz ile Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan buluşmanın onur konuğu oldular.

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Sancaktepe Belediye Başkan yardımcısı Nazım Çiftçi ve Sancaktepe AK PARTİ İlçe Başkanı Turgay Akpınar ile AK PARTİ İstanbul İl Başkanlığı yönetim kurulu üyelerinin de iştirak ettiği “Hemşehri Buluşmaları” Ağrılıların yoğun katılımı ile gerçekleşirken, salonu hınca hınç dolduran Ağrılılar müthiş bir gece yaşadılar.

Gecenin onur konuklarından Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan hararetli bir konuşma gerçekleştirerek salonu dolduran hemşehrilerinden bolca alkış aldı. Sayan konuşmasında Kürt olduğu için gurur duyduğunu, Türkiye’de yaşayan herkesin kardeş olduğunu, Kürt-Türk diye bir ayrımın olmadığını ifade ederken, Kürtlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarında en güzel dönemlerini geçirdiklerini belirtti.

Savcı Sayan şöyle konuştu:

“Sizlerin burada hemşeriler olarak bir arada omuz omuza olmanız bizleri güçlendiriyor. Türkiye’yi güçlendiriyor. Bizim başka ülkemiz yok. Hepimiz bu toprağın çocuklarıyız. Bu toprakları alabilmek için Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i hep birlikte mücadele ettik. O Ay Yıldızlı Bayrakta hepimizin kanı var. Biz bunu sürdürdükçe, devam ettirdikçe dostlarımız sevinir, düşmanlarımız üzülür. Geldiğimiz günden beri bunu anlatmaya, dillendirmeye çalışıyoruz.”

“Doğduğun yeri unutmayacak, doyduğun yere de ihanet etmeyeceksin”

“İnsanların hayatında bir doğduğu yer vardır, bir de doyduğu yer vardır. İnsan doğduğu yeri unutmayacak, doyduğu yere de ihanet etmeyecektir. Bu bizim temel özelliğimiz olmalı. Elbette ki hiç birimiz keyfimizden buralara gelmedik. Herkes isterdi kendi köyünde kalmayı. Elbette ki gurbet acıdır. Gurbette ölüm de acıdır, düğün de acıdır. Ama madem ki buradayız. Madem ki, İstanbul gibi kadim bir şehri mesken edinmişiz, İstanbul’un başarısı için mücadele edeceğiz. Bunları yaparken de Ağrı’yı unutmayacağız. Siz burada gülü olduğunuz müddetçe biz de orada güçlüyüz. Aynı zamanda biz orada güçlü isek siz de burada güçlüsünüz. Bunu asla unutmayacağız. Birbirimize sahip çıkacağız. Birbirimize yol göstereceğiz.”

“Kürt olmaktan gurur duyuyorum”

“Evet bir Kürt’üz. Allah bizi Kürt olarak yaratmış. Bundan utanmıyoruz. Gurur duyuyoruz. Övünüyoruz. Bu ne bir üstünlüktür. Ne de bir aşağılık duygusudur. Allah’ın yaratmış olduğu insanlarız biz. Bunu Türkiye’nin düşmanlığı için kullanmamalıyız. Biz bunu Türkiye’nin geri kalması için kullanmamalıyız. Bu zenginliğimizi, bu kardeşliğimizi Türkiye’yi ileri taşımak için kullanmalıyız. Bunu yapmak zorundayız.“

“Kürtler 20 senedir rahat”

“Kürtlerin 20 sene önce neler yaşadığını biliyoruz. Bugün kürsüye çıkıp Kürtler için nutuk atanların, 20 sene önce Kürtlere neler çektirdiğini biliyoruz. Kürtlerin hangi işkencelerden geçtiğini biliyoruz. Kürtlere tek kelime Kürtçe konuşma hakkı verilmediğini çok iyi biliyoruz. Ama Allah razı olsun Recep Tayyip Erdoğan tüm bunları ortadan kaldırdı. Biliyorsunuz, ben Türkiye’de ki siyasi yapıyı çok iyi bilen bir kardeşinizim. Daha yıllarca CHP’de siyaset yaptım. Türkiye’nin siyasetinde bulunan bir kardeşinizim. Dolayısı ile hangi partinin Kürtlere hangi gözlerle baktığını, Kürtler için neler düşündüğünü ben çok iyi bilirim. Sen bana sor. Aramızdaki kardeşliği bozmak ve nifak sokmak için, Kürlerin rahatını bozmak için dış güçlerle işbirliği yapan kişiler var. Biz bunlara prim vermeyeceğiz.

“Garo Paylan mı beni Kürt yaptı?”

“Efendim Kürtlük. Yahu ben Kürt’üm kardeşim. Ben yedi sülalemden Kürt’üm. Şimdi mi Kürt oldum? Garo Paylan mı beni Kürt yaptı? Allah rızası için konuşun yahu. Biz bunları söylerken bazıları çıkıyor, falan Kürt Düşmanıdır, filen Kürt düşmanıdır diyor. Kürt düşmanı olanın Allah evini yıksın, Evini yaksın. Kim olursa olsun. Allah ocağına ateş düşürsün. Ayrım yaparak insanları birbirine düşürenin evine Allah ateş düşürsün. Biz bunları biliyoruz.”

“Bizim amacımız Kürt çocukları kefen giymesin”

“Bizim amacımız ne? Biz diyoruz ki, Kürt çocukları siyah cüppe giyip Avukat olsunlar. Siyah elbise giyip cezaevine girmesinler. Biz diyoruz ki, Kürt çocukları beyaz önlük giyip doktor olsunlar. Beyaz kefen giyip mezara girmesinler. Biz bunu istiyoruz. Biz bunları istediğimiz için şimdi biz Kürt düşmanı mı olduk? Biz Kürtleri gönderelim dağlarda ölsünler, cezaevine girip orada kalsınlar istiyorlar. 1980’den beri bu olaylar devam ediyor. Eğer bu kadar geçen zamanda bu Kürt gençlerimiz dağlara çıkarılıp öldürülmeseydi, eğer aile kurmuş olsalardı, esnaf olsalardı, Mühendis, Hakim, Savcı, Memur olsalardı. Düşünün Kürtler 50 milyon nüfusa ulaşmışlardı. Demek ki burada bir soykırım uygulanmış. Demek ki, gerçek Kürt düşmanı bunlar. Biz kurtuluş savaşında beraberdik. Afyon’da beraberdik. Kars’ta beraberdik. Kahramanmaraş’ta beraberdik. Gaziantep’te beraberdik. Ermeni cephesinde beraberdik. Bundan sonra da hangi cephe açılırsa açılsın yine birlikte olacağız. 7 bölgede el ele verip bu bayrağı dalgalandıracağız. Bu ezanı susturmayacağız. Bu memleketi böldürmeyeceğiz.”

“Ölüm tehditleri alıyorum”

“Kardeşliğimizi bozdurmayacağız. Bunlar kötü şeyler mi? Bunları haykıracağız. Korkmayacağız. Ben bunları söylerken ölüm tehditleri geliyor. Şu oluyor. Bu oluyor. Hiç umurumda değil. Vız gelir, tırıs gider. Ben Allah rızası için bir Kürt çocuğu öldüğü zaman, bir Türk, Bir Kürt birbirini vurduğu zaman sabaha kadar vicdan azabından uyuyamayan bir kardeşinizim. Bu ülkeyi Suriye yapmayacağız. Bu ülkeyi Irak yapmayacağız. Bu ülkeyi Libya yapmayacağız. Dimdik ayakta kalacağız. Başka ülkemiz yok. Kendi Devletlerini birleştirmek için Avrupa Birliğini kuaranlar, bizim köylerimizi, şehirlerimizi etkilemeye çalışıyor. Bu durum bize yakışır mı? Bunların oyununa mı geleceğiz? Ben bunları burada AK PARTİ’li bir Belediye Başkanı olarak söylemiyorum Bir vicdanlı müslüman olarak söylüyorum. Kürtlerin en rahat ettiği dönem AK PARTİ dönemidir. Recep Tayyip Erdoğan dönemidir. Bunu kabul etmemiz lazım. Bunu en başa yazmamız lazım.”

Meral Akşener’e gönderme

“Şimdi Meral Akşener hanımefendi diyor ki, “Ben Kürtlerin Dostuyum” 90’lı yıllarda kendisinin İç İşleri Bakanlığı yaptığı dönemde doğu’da kaç tane faili meçhul cinayet var gidin kendiniz öğrenin. Bu mudur Kürtleri sevmek? CHP’de ben siyaset yaptım. Kürtlere bakışını çok iyi biliyorum. Geçenlerde Diyadin’e gittim. İsteyene ismini ve adresini de verebilirim. Orada yaşlı bir amcamız diyor ki, “Asker köye geldi. Ben kuran okuyordum. Kuran okuduğum için beni köyün meydanına götürdüler. Başımdaki sarığı aldılar. Onu boynuma geçirdiler. Bir asker de sırtıma bindi. 15 kilometre beni yürüttüler. Niye Kuran-ı Kerim’i okuyorsun diye.” Bunlar mı Kürt dostu olacak? Biz hepsini çok iyi biliyoruz. Dolayısı ile siz burada güçlü olursanız, biz de Ağrı’da güçlü olacağız. Kavganın, gürültünün, kan davalarının bize neler çektirdiğini çok iyi biliyoruz. Hepimiz o bölgenin çocuklarıyız. O bölgenin ızdıraplarını da biliyoruz.” Dedi.

Konuşmasının bazı bölümlerini Kürtçe gerçekleştiren Savcı Sayan’ın konuşması sık, sık alkışlarla kesildi.

Gecenin konuklarından olan ve ev sahibi olması dolayısı ile bir selamlama konuşması gerçekleştiren Sancaktepe AK PARTİ İlçe Başkanı Turgay Akpınar ise yaptığı konuşmada 475 bin nüfuslu Sancaktepe’den Ağrı’ya kucak dolusu selam ve sevgi gönderdiklerini, Ağrı’nın tüm ilçeleri ile birlikte Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın gayretleriyle doğunun gelişen bir vilayeti olduğunu hatırlattı. Akpınar, Ağrı’nın hem demografisi, hem turizmi hem de ticaretiyle birlikte yerel hizmetlerin de geliştiği bir yer olduğuna vurgu yaparak, kendisinin Ardahan’lı olmasına karşın tüm Ağrılılarla kaynaştığını ifade etti. Ağrılarla birlikte tüm kesimlere hizmet etmeye devam edeceklerini de belirten Akpınar, önümüzdeki günlerde yapılacak olan seçimlerde de Ağrılıların gereğini yapacaklarına inandığını söyledi.

Gecenin mimarlarından Sancaktepe Ağrılılar Derneği (AĞSANDER) Başkanı Sadık Belkıs dernek yönetimini sahneye çağırarak birlikte selamlama konuşmasını gerçekleştirdi. Belkıs, yaptığı konuşmada geceye katılan hemşehrilerine teşekkür ederek, kendilerini mahcup etmedikleri ve salonu hınca hınç doldurarak mutlu ettiklerini ifade etti. Sadık Belkıs, “Umarım bizde yapacağımız çalışmalarla sizleri mahcup etmeyiz derken, Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’den de bir sonraki toplantı için daha geniş bir salon talep edeceklerini sözlerine ekledi.

Ağrılıların bir araya geldiği Sancaktepe “Hemşehri Buluşmaları” gecesinde bir konuşma gerçekleştiren AK PARTİ İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Hergün bir başka Vilayetin insanlarıyla buluştuklarını hatırlatarak, “Öyle güzel bir mozaik ve kültür havzamız var ki, etkilenmemek elde değil” dedi. Boyraz okuduğu şiir ile de Ağrılıları ve Tüm ülke insanını kucakladığını da ayrıca anlatmış oldu.

Sancaktepe’de ki müthiş gecenin onur konuklarından AK PARTİ İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ise yaptığı konuşmada, söylenecek tüm sözlerin söylendiğini belirterek, “Önümüzde bir seçim var. 14 Mayıs’ta Türkiye’nin kaderini etkileyecek bir seçimi hep birlikte yaşayacağız. Bu seçim gerçekten “Türkiye Yüzyılı” sloganı ile Türkiye’nin gelecek yüzyılına şekil verecek bir süreci başlatmış olacaktır. Emperyalist güçlerin Türkiye üzerinde oynamak istedikleri oyunları görüyoruz. 11 ülkenin Başkonsolosluklarını kapatmasından bunu hissediyoruz. Türkiye üzerine bir plan kurmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar kurmuş oldukları hiçbir planda başarılı olamadılar. Biliyorlar ki, 14 Mayıs onlar açısından son şansları. Bunu denemeye çalışacaklar. Bu ülkeyi yıllardan beri Alevi-Sünni diye, Kürt-Türk diye, Laik-Anti laik diye, Sağcı-Solcu diye bütün denenmesi gereken bölücü faktörleri devreye soktular. Ama başarılı olamadılar. PKK ve PYD Terör örgütlerini kurdurttular. Bu milletin başına musallat ettiler. 40 yıldan bu yana bu ülkede bir çatışma ortamı meydana getirerek bölücülüklerini sürdürdüler. Bizler bir olduk, bunlara geçit vermedik” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ağrılılar çeşitli sanatçıların sahne aldığı müzik ziyafeti ile gecenin tadını çıkardılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.