ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2358
EURO
37,0299
ALTIN
3.015,67
BIST
8.826,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Mert Polat’tan Dikkat Çeken Madımak Oteli Açıklaması: “Sivas Katliamını Unutmayacağız, Unutturmayacağız”

Mert Polat’tan Dikkat Çeken Madımak Oteli Açıklaması: “Sivas Katliamını Unutmayacağız, Unutturmayacağız”
03.07.2024 10:54
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, Sivas Katliamı’nın 31. yıl dönümünde bir basın açıklaması düzenledi. CHP Kartal İlçe Başkanlığı önünde gerçekleşen bu etkinliğe Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanı Erdem Kara, Kartal Belediye Meclis Başkanvekili Özlem Bulut, CHP Kartal İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Doğan ve çok sayıda partili katıldı.

Mert Polat, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Başkan, değerli konuklar,

Bugün burada, ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçen ve hafızalarımızdan asla silinmeyecek olan Sivas Katliamı’nı anmak ve kaybettiğimiz değerli insanları saygıyla yad etmek için toplandık. 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Şenlikleri kapsamında Madımak Oteli’nde konaklayan 33 aydın, yazar ve sanatçı ile 2 otel çalışanı, fanatik bir grubun saldırısı sonucu hayatlarını kaybetti. Bu vahim olay, ülkemizde toplumsal huzurun ve birliğin ne denli kırılgan olabileceğini acı bir şekilde bizlere göstermiştir.

Sivas Katliamı, yalnızca bir grup insanın vahşice öldürülmesi değildir. Bu olay, aynı zamanda hoşgörüsüzlüğün, bağnazlığın ve fanatizmin nelere yol açabileceğinin en çarpıcı örneklerinden biridir. O gün, Madımak Oteli’nde yaşananlar, insanlığa, sanata ve düşünce özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır ve hepimizi derinden yaralamıştır. Toplum olarak, farklılıklarımızı kabul etmek ve birlikte yaşama kültürünü geliştirmek adına bu trajediden ders çıkarmamız gerekmektedir.

Bu olay, toplumumuzun hoşgörü ve anlayış içinde yaşaması gerektiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Farklı inançlar, düşünceler ve yaşam biçimlerinin bir arada var olabilmesi, barış içinde bir toplum inşa edebilmemiz için elzemdir. Sivas Katliamı, bu hoşgörüsüzlüğün ve ayrımcılığın ne denli yıkıcı sonuçlara yol açabileceğini bize acı bir şekilde hatırlatmaktadır.

Hayatını kaybeden 33 aydın, yazar ve sanatçının her biri, kendi alanlarında önemli eserler vermiş, toplumumuza değer katmış insanlardı. Onların kaybı, yalnızca aileleri ve yakınları için değil, tüm ülkemiz için büyük bir kayıptır. Onların anısını yaşatmak ve ideallerine sahip çıkmak, bizlerin en önemli görevlerinden biridir. Özgür düşüncenin, sanatın ve hoşgörünün yeşermesi için çalışmalı ve bu değerleri gelecek nesillere aktarmalıyız.

2 Temmuz Sivas olaylarından hemen sonra 5 Temmuz’da Erzincan, Kemaliye İlçesi, Başbağlar köyünde namaz esnasında gerçekleşen terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden 33 masum vatandaşımızı da anıyoruz. Ülkemizi büyük bir kaosa sürüklemek ve kardeşlik bağlarını zedelemek isteyenlere karşı sağduyulu davranarak hain planlar bozulmuştur. Başbağlar’da yaşamını yitiren vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bu acı hatıra, toplumsal barış ve kardeşlik yolunda atacağımız adımlara ışık tutmalıdır. Bir daha böyle acı olayların yaşanmaması için hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Toplum olarak birbirimize karşı daha anlayışlı, hoşgörülü ve saygılı olmalı, farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeliyiz. Ancak bu şekilde barış ve huzur içinde bir arada yaşayabiliriz.

Sivas Katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız. Hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyor, ailelerine ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Onların anısını yaşatmak ve ideallerini sürdürmek için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz.

Ülkemiz dışında, yakın tarihte farklı coğrafyada Sırpların Boşnak kardeşlerimize karşı yapmış olduğu soykırım niteliğindeki Srebrenitsa Katliamında yaşamını yitirenleri de saygı ve rahmetle anıyoruz. Dünya üzerindeki tüm soykırım ve katliamları bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz.

Hepinize teşekkür ederim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.