ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2362
EURO
37,0089
ALTIN
3.023,51
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Kartal’dan Türkan Şoray Geçti!

Kartal’dan Türkan Şoray Geçti!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar gereği her yıl düzenli olarak ülke çapında kutlanan ve öğrenme kültürünün geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ile tanıtılması gayesiyle yapılan “Ömür Boyu Öğrenme” ve Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün organizasyonu ile planlanan “Kadın Emeği Festivali” etkinliği Kartal’da yapılan bir törenle başladı. Yoğun katılım ile başlayan etkinlikte Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray ilk günün onur konuğu oldu.

Kartal Kaymakamlığı, Kartal Belediyesi ve Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla Kartal Meydanında düzenlenen açılışa Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal AK PARTİ İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu, Kartal CHP İlçe Başkanı Süleyman Uzunok, Kartal DP İlçe Başkanı Eray Ekim, Kartal Belediye Başkan yardımcıları Adem Uçar, Oktay Aksu, Ali Apaydın, Bayram Ali Baştan, İmam Aydın, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı başta olmak üzere çok sayıda siyasi parti temsilcisi, STK yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Harun Tüysüz “44 Bin Vatandaş Eğitim Aldı”

Etkinliğin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Kartal Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz, günümüzde eğitimin sadece örgün eğitim ile gerçekleşmediğini, bunun yanı sıra Halk Eğitim merkezleri vasıtasıyla yüzlerce kursların açılmasıyla bunun tabana yayılmasının sağlandığını ifade etti. Tüysüz, “İnsanoğlunun ömrü doğumdan ölüme öğrenmeyle geçer. Bu yüzden öğrenmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Bu amaçla 44 bin vatandaşımızın eğitim aldığı 2185 kurs açılmıştır” diye konuştu.

Gökhan Yüksel “Kadın Arkadaşların Çabasına Destek Vermeye Çalışıyoruz”

Organizasyonda en büyük payın sahibi olan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise yaptığı konuşmada, Kartallı komşularına değer katmaya devam ettiklerini belirterek, kentin içerisinde kent ekonomisine katkı sağlamak isteyen ya da kendisini geliştirmek isteyen karıyerinde saygınlık isteyen kadın arkadaşların bu isteğine ve bu çabasına cevap vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hem Kartal Belediyesi olarak hem de Kartal Halk Eğitim olarak, komşularımızın yeteneklerini geliştirmelerine gayret gösteriyoruz. Geçen 11 Mayıs Anneler Günü etkinliğinde de böyle bir etkinlik yapmıştık. Kadın arkadaşlarımızın bu ürünlerinden gelir elde edebilmeleri için pazarlar oluşturmaya çalışıyoruz. Bunlarla ilgili projelerimiz daha da ilerleyerek daha da çoğalarak ve artarak devam edecek. Bugün burada bu organizasyonu gördüğünüz gibi büyütmek ve onların yanında olduğumuzu hissettirmek istedik.”

Gökhan Yüksel “Üreten Kadın Kentte Hepimizin Efendisidir”

“Şartların ağırlaştığı, ekonomik sıkıntıların yoğunlaştığı bir süreçte üreten kadınlara yardımcı olmaya devam ediyoruz. Ne diyordu Gazi Mustafa Kemal “Üreten Köylü Milletin Efendisidir.” Ben de üreten kadın kentte hepimizin efendisidir diyorum” Dedi.

Açılışta kısa bir konuşma gerçekleştiren Kartal Kaymakamı Abdullah Demir ise yaptığı konuşmada daha önceki konuşmacıların da bahsettiği gibi Kartal genelinde 1614 kurs açıldığını ve bu kursların birçoğunda yoğun katılımların olduğu değişik branşlarda kursların olduğuna dikkat çekerek, bunun sayesinde bilgi ve becerilerin arttığını ve sosyalleşmeyi güçlendirerek toplumsal hayata daha fazla katkı sunulduğunu düşündüğünü ifade etti.

Türkan Şoray İzdiham Yarattı

Kartal’da açılışı yapılan “Ömür Boyu Öğrenme” ve “Kadın Emeği Festivali”nin onur konuğu olarak katılan Türk Sinemasının mihenk taşlarından olan ünlü sanatçı Türkan Şoray’ın sahneye çıkması ile yer yerinden oynadı. Şoray’a gösterilen sevgi ve alkışlar uzun süreler boyunca dinmedi. Hayatından kesitler anlatan Türk Sinemasının sultanı Türkan Şoray, izleyicilerin sorularına da açık yüreklilikle yanıtlar verdi. 7’den 70’e tüm Kartallıların sevgi selinde boğduğu Türkan Şoray Kartal’dan harika anılar ile ayrıldı.

Başkan Yüksel’in Annesi Türkan Şoray’ı Yanlız Bırakmadı

Türkan Şoray’a Festivalin ödülü olan “Sevgi Emeği Ödülü” ile Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile annesi Aynur Yüksel ve CHP Kartal İlçe Başkanı Süleyman Uzunok tarafından Kartal Heykelciği ve buket takdimi fonda, Türkan Şoray’ın Kadir İnanır ile birlikte başrolünde yer aldığı “Selvi Boylum Al Yazmalım” filminin müziği çalarken yapıldı.

14-18 Haziran tarihleri arasında 5 gün boyunca sürecek olan “Ömür Boyu Öğrenme” ve “Kadın Emeği Festivali” hem kursiyerlerin ürünlerini hem de ev hanımlarının kendi ürettikleri ürünleri ile yöresel ürünlerin de vatandaşların beğenisine sunulmasının dışında verilecek olan konser ve söyleşiler ile rengarenk geçmeye namzet.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.