ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2483
EURO
37,0971
ALTIN
3.008,86
BIST
8.698,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Kartal’da Folklor Ziyafeti!

Kartal’da Folklor Ziyafeti!
28.08.2022 10:26
A+
A-

Uluslararası 1. Kartal Folklor Festivali Kartal’da renkli görüntülerle başladı

13 Ülke Folklor ekibinin ve yüzlerce sanatçının katıldığı Uluslararası Kartal Halk Oyunları Festivali Kartal’da yapılan kortej yürüyüşü ve Kanada, Mısır, Bosna Hersek, Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan, Kırgızistan, Gürcistan, KKTC, Senegal ve Ülkemizden 2 ayrı grubun Kartal Özgürlük Meydanına kurulan büyük sahnede yaptıkları gösteriler ile start aldı.

Uluslararası Folklor Festivali Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in organizasyon kömitesi üyeleri ve katılan Folklor ekiplerinin temsilcilerini Kartal Belediye Meclis salonunda ağırlaması ile başladı. Daha sonrasında ise Kartallı Kazım Meydanında buluşan ekiplerin kortej halinde Kartal Özgürlük Meydanına rengarenk kıyafetleri ile yürümesi ile devam etti. Binlerce Kartallının eşlik ettiği kortej, Özgürlük Meydanına vardığında heyecan doruğa çıktı.

Kurulan sahnede katılımcı ülke Folklor ekiplerinin sırayla geleneksel oyunlarından birer demet sunması ise seyir zevki oldukça yüksek bir görüntü oluşturdu. Birbirinden renkli kıyafetler içindeki Dünya Folklorcuları Ülke Kültürlerinin esintilerini Kartal izleyicilerine sundular.

Kırgızistan Folklor ekibinin Türkçe olarak “Eski Dostlar” adlı şarkıyı ve Hırvatistan Folklor ekibinin de “Katibim” adlı eseri seslendirmesi ise ayrı bir güzellik olarak Kartallılardan dakikalarca alkış aldı.

Kartal Belediyesi ve Acıbadem Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen 1. Kartal Uluslararası Folklor Festivalini Kartal seyircisinin arasında bir süre izleyen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, daha sonra kısa bir selamlama konuşması için sahneye çıkarak, Kartallılara hitap etti. Başkan Yüksel, Konuşmasında Kartal’ın folklora çok yakın olduğunu ifade ederek, 70’li yıllardan beri, bazen ara verilse de Folklor ateşinin Kartal’da yandığını eskilerin hatırlayacağını belirtti.

Gökhan Yüksel konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Uluslararası Folklor Festivali’nin 2022 yılında tekrar hayata geçiyor olması bizim için çok önemli ve gurur verici. 13 ülkeden misafirlerimiz var. Yaklaşık 22 grup. 900’e yakın sanatçı. Zor günlerden geçiyoruz. Bu günlerden geçerken, Kültür-Sanat ilaç gibi geliyor. Birazcık kafamızın dağılmasında, birazcık sorunları bir kenara bırakmamızda çok kıymetli oluyor. Bazen sorunları sadece biz yaşamıyoruz. Dünya’da sorunlar yaşıyor. Hemen yanı başımızda Ukrayna-Rusya savaşını hep birlikte takip ettik. O zulmü, gözyaşını beraber gördük. Ama burada bugün, Hırvatistanlı misafirlerimiz Türkçe şarkı söyleyebiliyor. Kültür-Sanat’ın bu etkileşimi var. Bu dostluğu var. Bu kardeşliği var. Barışı en kolay yakalayabildiğimiz, barışa en kolay ulaşabileceğimiz bu faaliyetler Kartal’da her zaman devam edecek. Biz inadına Kültür-Sanat, inadına kardeşlik, inadına dostluk diyeceğiz. Bu gelen misafirlerimizle birlikte 3 gün boyunca Kartal Meydanında Uluslararası Halk Oyunları Festivalimiz devam edecek.” Dedi.

Festivali Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra Başkan yardımcıları Adem Uçar, İmam Aydın, Ali Apaydın, Cengiz Türkmen, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, Kartal Belediye Meclis üyeleri ve Birim Müdürleri ile çok sayıda Kartallı gecenin ilerleyen saatlerine kadar takip etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.