ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
32,2268
EURO
34,7874
ALTIN
2.428,72
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

Kartal’da Aşure Etkinliği

Kartal’da Aşure Etkinliği
A+
A-

Kartal’da Aşure etkinliğine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel bizzat katılarak kendi elleriyle vatandaşlara aşure dağıttı. Kartal meydanında yapılan etkinliğe Kartallılar yoğun ilgi gösterirken, uzun kuyruklar oluşturdular.

Her yıl olduğu gibi Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği aşure etkinliğine bu yıl Temmuz ayının son günü ve aşırı sıcak bir hava olmasına karşın yine de ilgi fazla oldu. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile yardımcıları Adem Uçar, Ali Apaydın, Bayram Ali Baştan, İmam Aydın ve Cengiz Türkmen’in yanı sıra birim müdürleri ile Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş da eşlik ettiler.

İslam dininin kutsal saydığı Recep, Şaban ve Ramazan ayının ardından Müslümanların önem arz ettiği Muharrem ayı bu yıl 19 Temmuz Çarşamba günü başlayarak, 30 Temmuz Pazar günü sona erdi. Alevi inanışına göre bu 12 günlük sürede Peygamberimiz Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişinin yasını da barındıran oruçlarını tutan canlar, hemen ertesi gününü ise Aşure günü olarak yad ettiler.

Kartal Cemevi Dedesinin yaptığı dualarla başlayan etkinlikte Başkan Gökhan Yüksel kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Yüksel yaptığı konuşmada, Muharrem ayını geride bırakmak üzere olduğumuzu hatırlatarak, 12 gün tutulan oruçların sonunda aşurenin kaynadığını, bu vesileyle oruç tutan tüm canların oruçlarının Allah tarafından kabul edilmesini dilediğini belirtti.

Gökhan Yüksel konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu acı, bu zulüm, bu gözyaşı, bu yas unutulmadan bu günlere geldiyse, bunu anlayana ve anlatana ne mutlu. Aşuremiz birliğimize ve beraberliğimize vesile olsun. Bugün ve sonrasında kardeşçe, bir arada yaşamayı yüce Rabbim bizlere nasip etsin.” Diye konuştu.

Başkan Yüksel’in ardından Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş da bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Cemevi dedesinin yaptığı duanın ardından aşure dağıtımına geçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.