ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2527
EURO
36,9972
ALTIN
3.026,84
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Kartal’a Yine Bir “Büklü” Damga Vuracak

Kartal’a Yine Bir “Büklü” Damga Vuracak
A+
A-

2024 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi siyaset sahnesinde hareketli günler yaşanıyor. Kartal’da Belediye Başkanlığı yarışında bu kez iddialı bir kadın aday adayı olan Av. Gülşen Neşe Büklü Çokyiğit, politikada süregelen erkek hegemonyasına “Durun artık. Kadınlara yer açın” sloganı ile katılıyor.

Av. Gülşen Neşe Büklü Çokyiğit, Kartal CHP Belediye Başkanlığı için müracaatını Kartal CHP İlçe Başkanı Mert Polat’a teslim ederken, kendisini desteklemek için salonu hınç hınç dolduran partili dostlarına hitaben yaptığı konuşmada, Kartal’ın kuruluşundan günümüze kadar kadın bir Belediye Başkanı olmadığına vurgu yaparken, erkek siyasetçilere ise “Müsadenizle Beyler” diyerek, hayatın her alanında başarılı olan kadınlara yer açmaları çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Türkiye genelinde bir tanesi Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere 10 ilçe Belediye Başkanı olduğuna dikkat çeken Av. Gülşen Neşe Büklü Koçyiğit, bu sayının oldukça yetersiz olduğuna atıfta bulunarak, İstanbul’da ise kadın Belediye Başkanı olmamasının üzerini kalın çizgilerle çizerek gözler önüne serdi.

Av. Gülşen Neşe Büklü Çokyiğit, aynı soy ismini taşıyan Kartal’ın efsane Belediye Başkanı merhum Mehmet Ali Büklü’nün Kartal’a kazandırdığı dev hizmetlerden söz ederek, bunların daha da iyilerini yapmak için azimli olduğunu belirterek, “Kadınlar evde, okulda, işte ve her yerde erkekler karşısında var olma mücadelesi verirken siyasetin erkek egemen kurallarından soyutlanması gerekmektedir. Ulu Önderimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey Kahraman Türk Kadını sen yerlerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın “demiştir.

Ben de bu anlayışla tüm kadınlara yönelik tüm engellemelere rağmen yoluma, heyecanla çıkmış olmanın gururunu yaşamaktayım. Bugün sizin içinizden bir kadın olarak örgütümün gücü ve desteği ile aday adaylık tanıtım toplantısında karşınızdayım” diye konuştu.

Av. Gülşen Neşe Büklü Koçyiğit, CHP’de aday belirleme sürecinde ön seçimin mutlak uygulanması gerektiğini düşündüğünü ifade ederek, adayların üyelerce belirlenmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

Av. Gülşen Neşe Büklü Koçyiğit Kimdir?

1977 Tunceli Pülümür doğumlu olan Koçyiğit, İlk, Orta ve Lise eğitimini Kartal’da tamamlamasının ardından Erzincan Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Yaptığı stajın ardından Avukatlık ruhsatını almasını takiben kendi ofisinde 2000 yılından itibaren  serbest Avukatlık yapmaktadır.

Birçok STK ve Dernekte yöneticilik yapmış olan Koçyiğit son olarak CHP Kartal İlçesi Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Evli ve 2 çocuk annesi olan Koçyiğit, İngilizce biliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.