ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2357
EURO
37,0145
ALTIN
3.021,49
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Kartal Meclisi yine tartışmalara sahne oldu!

Kartal Meclisi yine tartışmalara sahne oldu!
06.01.2022 22:33
A+
A-


Kartal Belediye Meclisi 2022 yılının Ocak ayı toplantılarından sonuncusunu Başkanvekili Olcay Özgön Başkanlığında toplanarak gerçekleştirdi.


Kartal Belediye Meclisi 2022 yılının Ocak ayı toplantılarından sonuncusunu Başkanvekili Olcay Özgön Başkanlığında toplanarak gerçekleştirdi.

Mecliste gündem dışı söz alan Ak Parti Meclis üyesi Nizamettin Altıntaş, Pazartesi günü yaptığı konuşmada yanlış algılanan konulara açıklık getirdi.

ALTINTAŞ: “SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI”

Sayıştay raporlarında tespitinin yapıldığı  300 bin lira tutarındaki Belediyenin çalışmalarını ve tanıtımını yaptırmak amacıyla İnternet sitelerinde reklamlarının yayınlanması için açılan ihalenin detaylarını anlatan Nizamettin Altıntaş, konunun yanlış anlamalara neden olduğunu ifade ederek, İhale tarihinin 20 Ağustos 2021 olduğunu, İhalenin Kartal Belediyesine ait haber ve kültürel faaliyetlerin muhtelif internet sitelerinde yayınlanması hizmet alımı diye adlandırıldığını, süresinin 3 ay olduğunu, bedelinin ise 351 bin lira olduğunu hatırlatarak, katılımcı sayısının bir firma olduğunu ve ihaleyi 321 bin liraya aldığını belirtti. Altıntaş, burada söylemek istediği şeyin bu ücretin yüksekliğinin dikkatini çektiğini anlatmak olduğunu, bu rakamın açıkçası fazla olduğunu ifade ettiğini söyleyerek, bunun nasıl ve kimlere verildiğini sadece idarenin bilebileceğini alan firmanın da Kartal Belediyesi iştiraklerinden biri olduğunu ise sonradan öğrendiğini, kendisini ilgilendiren tarafın bu ihalenin nasıl değerlendirildiği olduğunu söyledi.

Nizamettin Altıntaş sözlerinin devamında kendisinin bu ihaledeki miktarın fazlalığı dolayısı ile dikkatini çektiğini, bunun nasıl kullanıldığı ile ilgili bilgilerin olmadığını gördüğünü ve bir Meclis üyesi olarak gördüğü eksikleri ifade ettiğini hatırlattı.

GÖKSOY: “SİİRT MAHALLESİNDE ALGI VE YALANLARI YAYDILAR”

Daha sonra söz alan Ak Parti Meclis üyesi Haydar Göksoy ise yaptığı konuşmada, Yakacık Yeni mahallede Ak Parti olarak danışma meclisi toplantısı yaptıklarını, burada kendilerine ifade edilen konunun 2019 yılında Siirt mahallesinde imar artırılması konusunda Gökhan Yüksel’in kendilerine söz verdiğini ancak bu sözün tutulmadığını ısrarla birçok vatandaşın dile getirdiğini ifade ederek, bu konuya engel olanların ise Ak Parti Meclis üyeleri olduğu algısı ve yalanının yayıldığını iddia ederken, konunun çözümü noktasında gerek Kartal Belediyesi’nde gerek İBB’de gerekse de Şehircilik ve İmar Bakanlığında ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Göksoy, bu algı ve yalanları çıkaranların da takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Haydar Göksoy ayrıca kendisine çeşitli yollarla gelen mesajlarda Kartal Belediyesi personelinin çeşitli şikayetlerini aktararak, maaşların CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği gibi olmadığını, personelin az maaşlarla çalıştırıldığını, kendilerinin bunu buradan dillendirmek durumunda kaldıklarını da söyleyerek, hatta “bazı işçilerin maaşlarının yıl içerisinde eksik yatırılarak, yılbaşında sanki ekstra bir para veriyorlarmış gibi davrandıklarını” dile getirdiğini ifade etti.

AKSU: “BAKARIZ DEMİŞTİR, YAPARIZ ANLAMIŞLARDIR”

Ak Parti’li Meclis üyelerinin konuşmalarına cevap vermek üzere söz alan Kartal Belediye Başkan vekili Oktay Aksu da yaptığı seslenişte, pandemi koşulları nedeniyle cevaplarını kısa tutacağını, Demir tavında dövülür misali yanıtlar vereceğini ifade ederek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Nizamettin Altınbaş’ın bahsettiği ihale için söyleyeceğim şey, Pazartesi günü seçtiğimiz denetim komisyonuna gerekli bilgileri vererek onların incelemesine tabi tutmak olacağını en sağlıklı sonucun oradan alınabileceğini ifade edeyim. İhalede bahse konu işler için bir mahallede yaptığımız hizmetlerin diğer mahallerde oturan vatandaşlarımızın da bilgilendirilmesinin amaçlandığını belirtmeliyim. Siirt mahallesinde söz konusu olaya gelince, Başkanımız eğer bir söz verdiyse onu mutlaka yerine getirecektir. Ama Başkanımız “Bakarız” dediği bir konuyu vatandaşlarımız “Yaparız” olarak anlamış olabilirler. Tabi ki bunun doğrusunu Başkanımız yanıtlayacaktır. Maaşların düşük olduğu konusuna gelince zaten bizim çalışanlarımız 4500 lira alıyordu. Belediyemize maliyeti hesabıyla ifade ediyorum.  Burada mesela 15-15 ikramiye var. Bunu Belediyenin kasasından çıkmıyor diyebilir misiniz? Diye konuştu.

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.