ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2385
EURO
37,0141
ALTIN
3.023,62
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Kartal Demokratlar Birliği: Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun Arkasındayız.

Kartal Demokratlar Birliği: Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun Arkasındayız.

Kartal Demokratlar Birliği, Gezegen Kafe’de basın mensupları ile bir araya geldi.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem  Milletvekili seçimlerinde CHP Genel  Başkanı ve Millet İttifakı’ nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladılar. Kartal Demokratlar Birliği adına basın açıklamasını yapan Sedat Özkan’ın yaptığı açıklaması şöyle:

“Ülkemiz içinde bulunmuş olduğu durumdan kendilerine vazife çıkartarak,2017 yılı başında farklı siyasi parti mensuplarının birlikteliği ile daha Ferah,  daha  Huzur dolu bir TÜRKİYE düşüncesi ile hayata geçmiş Kartalımızda ve Siyasi arenada ismi bilinen önemsenen bir fikir platformu olarak yerini almıştır.

Kadın, Erkek, Dil, Din, Etnik Köken, Mezhep ayrımı gözetmeksizin Türk Bayrağı altında Toplanarak halkımızın işbirliği ve dayanışmasını MİSYONU olarak benimsemiştir. Bizler bu doğrultuda Gazi Mustafa Atatürk  İlke ve Devrimlerine bağlı kalarak, Kırmızı çizgimiz olan Cumhuriyetimiz ve değerlerine sahip çıkmak ve Siyasi Erk’in yanlış politikalarını tespitte bulunup, eleştirip, halkımızı bu anlamda bilgilendirmek için bir çok projeye imza attık ve yapmış olduğumuz çalışmalarımıza da 2017 Referandumunda HAYIR CEPHESİNİ 2018 Genel Seçimlerinde MİLLET  İTTİFAKINI desteklediğini ifade etmiştir.

Bugün Türkiye’de, dünyada eşi- benzeri görülmemiş Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı verilen bir yönetim sistemi yürürlükte. Seçilmiş Başbakan ve/veya  Bakanlar Kurulu olmadığı için, seçilen Cumhurbaşkanı tarafından atanan kişilerin olduğu, Anayasa’da yeri olmayan ve adına “kabine” denilen bir yürütme organı oluşturulmuştur. Bu sistemde, Cumhurbaşkanı dışında herkes atanmıştır, seçilmiş değildir, Milletin iradesini temsil etmemektedir. TBMM ne yazık ki, yasama gücünü Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle paylaşmak durumunda kalmıştır ve etkinliği azalmıştır.

Milletin kendi kaderi ve geleceği konusunda tek seçici ve belirleyici olduğu bir yönetim tekniğinin ideolojik tacı olan Millet İrade, ülkemizde bugünlerde, demokratik hukuk devleti olma yolunda biriktirdiğimiz tüm tecrübeyi ve kazanımları yok sayıp, kurumları işlevsizleştiren bazı kesimlerin kalkanına dönüştürmüştür. Cumhuriyetimiz bu topraklarda ilelebet yaşayacaksa, milli iradeyi yandaş oylarına hapseden, vatanseverliği  muktedirlerin politikalarını tartışmadan desteklemekten ibaret gören, devleti kendisine tapulanmış özel mülk gören zihniyetin tasallutundan korumak şarttır.

Ülkemizi sevmek, laik demokratik hukuk devleti olarak ilelebet yaşatmaya yeminli olduğumuz Cumhuriyetimizi  sevmek, “hukuk için ve hukuk içinde devlet” olarak tanımladığımız hukuk devleti  içinde itirazlarımızı, eleştirilerimizi hiçbir yanlış anlaşılmaya fırsat ve izin vermeyecek şekilde her zaman bir insan ve yurttaş hakkı olarak yüksek sesle dillendirmek namus borcumuzdur. İçinde bulunduğumuz ekonomik, mali, siyasi sorunlar gün geçtikçe ağırlaşmaktadır. Sorunlar işin içinden çıkılmaz hale gelmiştir. Yalan, talan, çalma, iftiralar hat safhaya ulaşmıştır. Hazine tam “takır kuru bakır misali” olmasına rağmen, sürekli para basarak ve yanlış ekonomik politikalarla mali sistem yerle bir olmuş haldedir ve vatandaşımız mali sistemin çökmesi nedeniyle büyük bir ekonomik yükle adeta ezilmektedir.

Bizler KARTAL DEMOKRATLAR BİRLİĞİ olarak çarenin; Hızlı bir şekilde derhal iktidar ve demokratik  parlamenter  rejime yeniden dönülmesinin en doğru, gerçekçi ve yararlı bir yöntem olduğunu düşünüyoruz. Yapılacak olan Anayasa değişikliği ile yanlıştan vazgeçilerek, demokratik parlamenter rejime dönülmesi ve bunun olabilecek en geniş paydalı uzlaşma ile demokratik bir biçimde hayata geçirilmesi son derece yararlı olacaktır. Yeni ekonomik mali sosyal ve hukuksal kararlarla milletimizin yeniden huzur ve refah içinde yaşaması testis edilmelidir.

NET OLARAK BİLİNMESİNİ İSTERİZ Kİ; KARTAL  DEMOKRATLAR  BİRLİĞİ  Hiçbir Siyasi Partinin ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR, Bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarda da hiçbir Siyasi Partinin güdümünde olmamıştır. KARTAL DEMOKRATLAR BİRLİĞİ tüm siyasi yapılara eşit ve tarafsız, CUMHURİYET, DEMOKRASİ ve ATATÜRK İLKELERİ doğrultusunda tam taraflı olmak kaydıyla bir avuç VATANSEVER olarak bugünden sonra da amaçlarımız doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hak Hukuk Adaletten yana yapılan tüm çalışmalara destek, ülkemiz ve milletimize yapılan tüm yanlışlar için de muhalefet yapmaktan da geri durmayacağız.Bu çerçevede Kartal Demokratlar Birliği olarak bu düşünce ve anlayışla 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Mevcut Cumhurbaşkanının ve İktidarın değişikliği için Aziz Türk Milletine çağrıda bulunuyoruz ve Cumhurbaşkanlığı  Seçimleri için Cumhurbaşkanı Adayı KEMAL KILIÇDAROĞLU ‘nu destekleyeceğimizi ifade ediyoruz.”

KARTAL DEMOKRATLAR BİRLİĞİ YÜRÜTME  VE YÖNETİM KURULU

1. AYSEL ÖZKAN ÇOM

2. BAKI CAN

3. CAHİT OKTAY

4. ÇİĞDEM TÜRKMEN

5.CEM ARKAN

6.FATMA MUHÇU

7.EMİNE BAYSALLI

8. GÜLAY ŞAKAR

9.HASAN OKHAN OKUMUŞ

10.KADRİ ATEŞ

11.İSRAFİL ALÇINKAYA

12. MEHMET DİNÇ

13.MUSLİM ŞAHANOĞLU

14. NEŞE TORUNOĞLU

15. NECATİ OKKAY

16. ORHAN NURMAN

17. SEDAT ÖZKAN

18. TEVFİK YILMAZ

19. RİFAT KANES

20. SULTAN GÜNAYDIN

21. ZEMZEM AKÇAL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.