ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2385
EURO
37,0141
ALTIN
3.023,62
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Kartal Belediyesi Ekiplerinin Marmaris’teki Yangınla Mücadelesi Sürüyor

Kartal Belediyesi Ekiplerinin Marmaris’teki Yangınla Mücadelesi Sürüyor
25.06.2022 16:38
A+
A-

Muğla’nın Marmaris ilçesi Bördübet mevkinde 21 Haziran günü başlayan orman yangınları devam ediyor. Yangına müdahale için bölgeye intikal eden Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı ekipleri söndürme çalışmalarına yoğun desteğini sürdürüyor.

Marmaris’te başlayan yangın sonucunda binlerce hektar alan kül olurken, havadan ve karadan yapılan çalışmalarla alevlere müdahale ediliyor. Çevrede yaşayan vatandaşlar, turistler ve yaban hayatı yaşayan canlılar için yıkıcı bir etkisi olan orman yangınları kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Kartal Belediyesi’ne bağlı Sivil Savunma Uzmanlığı ekipleri de yangının etkisini azaltmak ve zararı en aza indirmek için canla başla çalışarak, mücadelesini sürdürüyor.

Yangının ikinci gününde bölgeden gelen yardım çağrılarına karşılık veren Kartal Belediyesi; iki su tankeri, bir arama kurtarma aracı ve toplamda sekiz personeliyle bölgede aktif görev alıyor.

Yangın felaketinin üçüncü günü itibarı ile belediye ekipleri Değirmenyanı ve Yeşilbelde mevkilerinde orman içinde ve dışında hatlar kurarak yangının ilerlememesi adına çalışmalara katıldı. Bu iki mevki arasında kalan dağlık alanda yaklaşık dört kilometrelik hortum hattına destek olan ekipler karadan söndürme faaliyetlerine destek oldu.

Yerleşim yerlerinin, doğal mirasın ve ormanların yok olmaması için büyük bir özveriyle çalışan Kartal Belediyesi ekipleri, diğer il ve ilçe belediyeleriyle de koordineli çalışarak alandan bir an olsun ayrılmıyor. Karadan yapılan müdahalelerde aktif rol alan sivil savunma personelleri destek gereken her noktada adeta insanüstü bir çabayla çalışıyor.

“Kartal Belediyesi Yanınızda”

Yangın felaketine karşı sorumluluk alarak Sivil Savunma Uzmanlığı’ndaki ekipleri görevlendiren Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Yüksel açıklamasında;  “Kartal Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl Antalya-Manavgat ve Muğla-Köyceğiz’de yaşanan yangınlarda da aktif görev almıştık. Afetlere karşı her daim hazır bulunan ve bugüne kadar yaşanan felaketlerde canla başla mücadele eden çalışma arkadaşlarımı yürekten tebrik ediyorum. Biz Kartal halkı ve belediye olarak sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Marmaris’te yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve Kartal Belediyesi olarak yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.