ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
32,3653
EURO
34,9637
ALTIN
2.325,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Engeli olmayan Kent ‘Beylikdüzü’

Engeli olmayan Kent ‘Beylikdüzü’
16.05.2022 19:01
A+
A-

Beylikdüzü Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerle ilçedeki farkındalığı artırdı.

Beylikdüzü Belediyesi özel gereksinimli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve sosyal farkındalık oluşturmak için 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. İlk olarak Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Hanımeli Sergi Salonu’nda, belediyenin Engelsiz Yaşam Birimi öğrencileri ile annelerinin atölyelerde ürettiği ürünlerden oluşan serginin açılışı gerçekleşti. Açılışta konuşma yapan Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkan Vekili Serdal Mumcu, “Beylikdüzü’nde yaşama dokunan her şey değer görüyor. İlçemizde akıllardaki engeli kaldırdığımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.  Sergi kapsamında ayrıca, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nin yaptığı halk oyunları gösterisi de büyük beğeni topladı. Günün devamında ise oyuncu kadrosunun tamamı görme engelli bireylerden oluşan “Kargaşa” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Tuzla Sanat Engelliler Topluluğu “Engelsiz Sahne Yürekleri” ekibi, Süt Kardeşler filminin uyarlaması olan oyunla salondakileri kahkahalara boğdu. 

Başkan Çalık gençleri askere uğurladı 

Hafta boyunca devam eden etkinlikler kapsamında Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, bir günlük temsili olarak askerlik yapacak gençleri askere uğurladı. Davul ve zurna eşliğinde gerçekleşen etkinlikte ilçede yaşayan Fatih Büyüknalçacı, Tarık Karaca ve Burak Durusu belediye binasının önünden birliklerine doğru yola çıktı. Hafta kapsamında ayrıca, engel tanımayan bireylerin istihdamını desteklemek amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından toplu mülakat düzenledi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.