ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
32,3653
EURO
34,9637
ALTIN
2.325,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

‘En iyi narkotik polisi anne’ semineri!

‘En iyi narkotik polisi anne’ semineri!
21.12.2021 18:40
A+
A-

Kartal Kaymakamlığı, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri, “En iyi Narkotik Polisi Anne” isimli seminer Cevizli İlköğretim Okulu konferans salonunda veliler, ebeveynler ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

Seminere Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı, STK temsilcileri ve Muhtarlar da iştirak etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının hep bir ağızdan okunmasının ardından, konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, “Seminerin amacının annelerin ve velilerin uyuşturucu ile mücadeleye katılımını sağlamak ve bilgilendirmek” olduğunu hatırlattı. Tüysüz ayrıca, okul terklerinin yaşandığı bu dönemde bu tür seminerlerin yapılmasının önemine değinerek, bu terklerin yapılmasına genel olarak uyuşturucu kullanımının yol açtığını, bu yüzden bu tür öğrencileri yeni uygulama olarak mesleki eğitim merkezlerine yönlendirdiklerini, buraların istihdam garantili yerler olduğunu, buraların hem öğrencilere çalışma ortamı hemde liseyi bitirebilme olanağı sunduğunu anlattı. Harun Tüysüz, her mahallede yer alan okullara ana okulu sağlamaya çabaladıklarını ifade etti.

İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı ise yaptığı konuşmada, Emniyet olarak okul aile birlikleri ile çalışarak bu tür organizasyonları yapacaklarını ifade etmesinin ardından, Kartal ile ilgili asayiş verilerini paylaşarak, uyuşturucu kullanımının ve ticaretinin arttığını gösteren çizelgeleri paylaştı. Dallı konuşmasında Kartal genelinde 75 Devlet okulu ve 56’da özel okul olduğunu belirterek, tüm okullarda Emniyet güçlerinin güvenlik için görevde olduğunu hatırlattı. Özellikle okulların etrafında uyuşturucu satmaya yeltenenlere göz açtırmadıklarını hatırlattı. Sinan Dallı, ilçede geçen yıla oranla vaka sayısının % 46 arttığını, uyuşturucunun ise yüksek oranlarda yükseldiğini hatırlatarak, tüm anneleri ve vatandaşları uyardı. Sinan Dallı ayrıca KADES uygulamasının Kartal’da 15 bin seviyelerine daha yeni gelebildiğini söyleyerek, kadına şiddeti önlemede çok önemli bir işlevi olan uygulamanın mutlaka her kadın tarafından indirelerek kullanılması gerktiğinin altını çizdi.

Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren Kartal Kaymakamı Abdullah Demir ise, uyuşturucu ile mücadelede annelerin ne denli önemli olduğunu hatırlatmak için kendi başından geçen bir olayı örnek gösterdi. 1999 yılında çok önemli bir trafik kazası geçirdiğini, adeta ölümden döndüğünü, olayın oluş saatinin 21.32 olduğunu, annesinin uykusundan ağlayarak kendisini aramasının saatinin ise 21.34 olduğunu söyledi. Annelerin çocukları ile ilgili hislerinin ve bağlılıklarının önemine dikkat çekerek, çocukların herhangi bir davranışından annelerin onları mutlaka takip ederek uyuşturucu kullanıp, kullanmadığını anlayabileceklerini ifade etti.

Son olarak uyuşturucu konusunda salonu bilgilendiren Kartal Emniyet Müdürlüğü Narko timlerine bağlı Polis Memuru Okan İlhan, uyuşturucu ve türevleri konusunda açıklayıcı bilgiler vererek, yanlış bilinen bir çok konuyu detayları ile anlatarak seminere katılanları gerçek bilgilerle aydınlattı. İlhan, uyuşturucuya başlama yaşının olmadığını insanların her yaşta uyuşturucuya bulaşabileceklerini hatırlatarak, ailelerin uyuşturucuya başlamış olan çocuklarını anlamalarının 24 aydan fazla sürebildiğini, bu yüzden çok dikkatli olmaları gerektiğini ifade ederken, bu illete bulaşıp da tedavi olup kutulabilenlerin sayısının maalesf % 3 olduğunu söyledi.

Seminere katılan vatandaşlara Emniyet mensupları tarafından açıklayıcı broşürler de dağıtıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.