ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
32,5680
EURO
34,7221
ALTIN
2.492,34
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla Kağıthane-Havalimanı Metrosu Açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla Kağıthane-Havalimanı Metrosu Açılıyor

Kâğıthane- İstanbul Havalimanı Metrosu 22 Ocak 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “22 Ocak’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile mühendisliğimizin eşsiz bir eseri olan ilk’lerin ve en’lerin projesi Kâğıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nı açıyoruz” dedi. Metro hattının Kâğıthane istasyonunda incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu’na Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin eşlik etti.

İstanbulluların beklediği metro projesinde sona gelindi. Gayrettepe- Kâğıthane- İstanbul Havalimanı Metrosu’nun Kâğıthane- İstanbul Havalimanı Hattı 22 Ocak 2023 tarihinde açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek açılış sonrası hat faaliyete geçecek. Hattın işletmeye açılmasıyla birlikte İstanbul Havalimanı’na Kâğıthane’den 24 dakikada ulaşılabilecek. Hattın Gayrettepe-Kâğıthane bölümünün ise bu yılın Nisan ayında faaliyete geçmesi planlanıyor.

37,5 kilometrelik güzergâhta 4 ilçeyi birbirine bağlayan Gayrettepe, Kâğıthane – İstanbul Havalimanı metrosu, şu andaki kapasitesiyle 120 milyon yolcuya hizmet verebilecek durumda. Toplam 9 istasyon arasında günde 600 bin yolcu kapasitesine sahip olan metro, saatte 120 kilometre giderek Türkiye’nin en hızlı metrosu olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul’u, Avrupa’nın ve dünyanın en gelişmiş ulaşım altyapısına sahip şehirlerinden biri yapmak için mega projeleri birer birer hayata geçirdiklerini, son 20 yılda İstanbul’un ulaşım ve iletişim altyapısı için toplam 284 milyar liranın üstünde yatırım yaptıklarını bildirdi.

Başkan Öztekin tüm İstanbulluları açılışa davet etti

Metro hattının açılmasıyla Kâğıthane’nin değerinin kat be kat artacağını dile getiren Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin destek ve yatırımlarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Başkan Öztekin; ” Hattımızı 22 Ocak Pazar günü hayırlısıyla hizmete açıyoruz. Başta Kâğıthaneliler olmak üzere tüm İstanbulluların hayatına çok büyük kolaylıklar getirecek. Bu önemli günde tüm vatandaşlarımızı hattın açılışına davet ediyorum.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.