ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2385
EURO
37,0141
ALTIN
3.023,62
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye, Zulme Karşı Durarak İnsanlığın Vicdanı Oldu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye, Zulme Karşı Durarak İnsanlığın Vicdanı Oldu”
A+
A-

RİZE – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zulme karşı durarak insanlığın vicdanı olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’deki programı kapsamında düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Sektör Temsilcileri Buluşması’na katıldı. Konuşmasında, Rize’nin kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, toplantının Rize, ülke ve millet için hayırlı olmasını diledi.

Rize’deki toplu açılış töreninde tamamlanan afet konutlarının anahtar teslimini yaptıklarını belirten Erdoğan, bakanlıkların ve Rize Belediyesinin şehre kazandırdığı eserlerin resmî açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Erdoğan, “Toplam tutarı 1,6 milyar lirayı bulan tüm bu eser, hizmet ve yatırımların Rize’mize ve siz kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Erdoğan, Ayder Yaylası’na yapılan yatırımları önemsediklerini ifade ederek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi’ni tamamladık. Bugün de diğer hizmetlerin yanı sıra toplam 1800 araç kapasiteli kapalı otoparkın resmi açılışını yaptık” şeklinde konuştu.

“Batılı Savaş Baronları Dışında Bu Kan Deryasından Kazançlı Çıkan Olmadı”

Erdoğan, Türkiye’nin yakın çevresinde yaşanan olayları yakından takip ettiklerini belirterek, “Rusya ve Ukrayna bizim Karadeniz’den iki komşumuz. Bu iki komşumuz arasındaki savaş maalesef 2,5 yıldır devam ediyor” dedi.

Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşında binlerce insanın öldüğünü, şehirlerin yıkıldığını ve çocukların yetim kaldığını hatırlattı. “Batılı savaş baronları dışında bu kan deryasından kazançlı çıkan olmadı. Biz ise barışın ve istikrarın tesisi için çalışıyoruz” diye ekledi.

“Kimin Ne Dediğine Bakmadan Gazzeli ve Filistinli Kardeşlerimiz İçin Harekete Geçtik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de yaşanan olaylara da değinerek, “Türkiye, zulme karşı durarak insanlığın vicdanı oldu. Kimseden çekinmeden, kimseden lafımızı esirgemeden, kimin ne dediğine bakmadan Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimiz için harekete geçtik” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin Gazze’ye en fazla yardım malzemesi gönderen ülke olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Batı dünyasının bu süreçte çok kötü bir sınav verdiğini belirterek, “Netanyahu gibi birine kırmızı halı sermek Amerika için büyük bir akıl tutulmasıdır” dedi.

“Türkiye Güçlü, Caydırıcı, Her Alanda Kendi Kendine Yeter Konumda Olmak Zorundadır”

Erdoğan, Türkiye’nin güçlü, caydırıcı ve her alanda kendi kendine yeter konumda olmak zorunda olduğunu vurguladı. “Ekonomide, savunmada, siyasette, turizmde, güvenlikte, tarımda ve diğer alanlarda tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşmak için koşturuyoruz” şeklinde konuştu.

Son 22 yılda ekonomide yılda ortalama yüzde 5,5 oranında büyüme kaydettiklerini ve millî geliri 238 milyar dolardan 1,1 trilyon doların üzerine taşıdıklarını belirten Erdoğan, “İhracatı 35 milyar dolardan alıp, yaklaşık 256 milyar dolara yükselttik” dedi.

“Evlatlarımıza Terör Tehdidinin Olmadığı Bir Ülke Teslim Etmekte Kararlıyız”

Terörle mücadele konusunda önemli başarılar elde ettiklerini belirten Erdoğan, “Suriye sahasındaki güvenlik kuşağımızın eksik kalan yerlerini, vakti saati geldiğinde inşallah tamamlayacağız. Evlatlarımıza terör tehdidinin olmadığı bir ülke teslim etmekte kararlıyız” dedi.

Erdoğan, ekonomide karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmek amacıyla geçen yıl uygulamaya koydukları Orta Vadeli Program’ın olumlu etkilerini görmeye başladıklarını belirterek, “Enflasyonun ateşi bundan sonra daha hızlı düşmeye başlayacak” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Bu Sürecin Sonunda Artık Çok Farklı Bir Ülke Olacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programı kararlılıkla uygulayacaklarını vurgulayarak, “Türkiye’ye düşmanlık besleyenlerin oyunlarına lütfen gelmeyin. Türkiye, bu sürecin sonunda artık çok farklı bir ülke olacak. Türk ekonomisi bu dönemi atlattıktan sonra hedeflerine çok daha hızlı koşacak” dedi.

Erdoğan, programı düzenleyenlere teşekkür ederek, açılışını yaptıkları eserlerin Rize’ye hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.