ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2554
EURO
37,0018
ALTIN
3.025,23
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Madımak Utanç Müzesi Olana Kadar Mücadelemizi Sürdüreceğiz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Madımak Utanç Müzesi Olana Kadar Mücadelemizi Sürdüreceğiz”
19.08.2024 01:28
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 61. Ulusal ve 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli’yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’nde yaptığı konuşmada, Madımak olayına atıfta bulunarak önemli mesajlar verdi. Özel, “Madımak bir utanç müzesi olana kadar mücadelenizi mücadelemiz olarak sürdüreceğiz” ifadeleriyle Alevi toplumunun haklı taleplerinin yanında olduklarını belirtti. Özel, ayrıca Alevi inancının Kültür Bakanlığı’na bağlanmasını eleştirerek, bu durumu bir hakaret ve hor görme olarak nitelendirdi.

Hacı Bektaş Veli’nin Öğretilerine Vurgu

Konuşmasında Hacı Bektaş Veli’nin öğretilerine ve Anadolu’nun manevi zenginliklerine vurgu yapan Özel, özellikle Hacı Bektaş Veli’nin kadın-erkek eşitliği, insan sevgisi ve evrensel insan hakları gibi konularda yüzyıllar öncesinden bugüne ışık tutan fikirlerinin altını çizdi. Özel, “Her ne ararsan kendinde ara”, “Hiçbir milleti ve insanı ayıplamayınız”, “Dini, dili, rengi ne olursa olsun iyiler iyidir” gibi evrensel değerlere dikkat çekerek, Hacı Bektaş Veli’nin insan sevgisini merkezine alan felsefesini hatırlattı.

Cumhuriyet ve Aydınlanma Değerlerine Sahip Çıkma Çağrısı

Özel, Cumhuriyet ve aydınlanma değerlerine sahip çıkanlara teşekkür ederek, bu değerlerin korunması için mücadele edenlerin yanında olduklarını vurguladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sürecindeki Hacıbektaş ziyareti ve Horasan Erenlerinin manevi desteğine atıfta bulunan Özel, Atatürk’ün bu ziyaretinin milli mücadeleye büyük katkı sağladığını ifade etti.

Adaletsizliklere ve Acılara Karşı Mücadele Mesajı

Özel, konuşmasının son bölümünde, toplumda yaşanan acılara ve adaletsizliklere dikkat çekti. Alevi toplumunun ve tüm mazlumların mücadelesinin devam ettiğini belirten Özel, bu mücadelenin karanlığa karşı aydınlanma devriminin ışığını taşımaya devam edeceğini söyledi. Toplumu bir arada tutan değerlere ve bu yolda mücadele edenlere duyduğu minnetle konuşmasını sonlandıran Özel, Hacı Bektaş Veli’nin öğretilerinin günümüzde hala yol gösterici olduğunu vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.