ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

Çadır Kentte Psikososyal İlk Yardım Çalışmaları Yürütülüyor

Çadır Kentte Psikososyal İlk Yardım Çalışmaları Yürütülüyor

Beylikdüzü Belediyesi, Hatay İskenderun’daki çadır kentte yaşayan depremzede çocukların yaşadığı sürecin tramvaya dönüşmemesi ve kronikleşmemesi için psikolojik destek veriyor. Yaptıkları grup çalışmalarında, danslarda, çizimlerde ve atölye çalışmalarında çocukların durumlarını gözlemleyen uzman psikologlar uygun psikososyal ilk yardım çalışmalarını yürütüyor.

Beylikdüzü Belediyesi, Hatay İskenderun’daki çadır kentte kurduğu çocuk oyun alanı ve gezici kütüphane ile depremin yıkıcı etkisinin çocuklarda yarattığı travmaları en aza indirmeyi hedefliyor. Tiyatro, sinema, kukla gösterileri gibi sosyal aktivitelere katılan çocuklar, uzman psikologların da desteğiyle bir nebze de olsa depremin etkisinden kurtuluyor.

“Çocukların yüzü gülsün diye”

Çocukların yüzlerinin yeniden gülmesini sağlamak ve bu süreci psikolojik olarak da en az hasarla atlatmak için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Beylikdüzü Belediyesi uzman klinik psikologlarından Aslı Hilal Çiftçi, “Çadır kentimizde oluşturduğumuz alanlarda çocukların yanı sıra yetişkinlere de destek veriyoruz. Çocuk, öfke tepkisi gösterdiğinde ya da ağladığında onların da nasıl sakinleştireceğini bilmesi gerekiyor” diye konuştu. Yaptıkları grup çalışmalarında, danslarda, çizimlerde ve atölye çalışmalarında çocukların durumlarını gözlemleyip ona göre bireysel görüşmeler de gerçekleştirdiklerini söyleyen Çiftçi, “Bireysel görüşmelerde rahatlama egzersizleri yapıyoruz. Şu an hâlâ bitmeyen bir süreç var. Kriz dönemindeyiz. Aslında psikososyal ilk yardımdan bahsediyoruz. Bunun çocuklarda tramvaya dönüşmemesi, kronikleşmemesi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.