ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2327
EURO
37,0051
ALTIN
3.025,46
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Atatürk sevgisi böyle birşey!

Atatürk sevgisi böyle birşey!
11.11.2021 08:10
A+
A-

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü işçileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 83. yıl dönümünde ilginç bir etkinliğe imza attı.

Gün boyunca Kartal’ın sokaklarını temizleyen işçiler, sonbaharda dökülen çınar yapraklarını kullanarak sokağa Atatürk’ün adını yazarak Ulu Önder’i andı.

Kordonboyu Mahallesi’nde sokakların süpürülmesi görevini yapan temizlik işçileri, sabah erken saatte mesaiye başlarken 10 Kasım’ı ve Atatürk’ü farklı bir yöntemle anmak istedi. Sonbaharın etkisiyle dökülen çınar yapraklarını kullanmak isteyen işçiler, Akdeniz Caddesi’ne Atatürk’e atfen ATAM ve sonu sonsuzluk işareti olan 1938 yazdılar.

Kurumuş yapraklar ile yazılan yazılar, zaman zaman rüzgârın azizliğine uğrasa da sonunda işçilerin azmi galip geldi ve yazı tamamlandı. İşçilerin bu gayreti çevre sakinlerinin de beğenisini kazandı.

Tarihe geçen en önemli sözlerinden biri olan ve “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz” diyen Atatürk’ün adı, Kordonboyu Mahallesi Akdeniz Caddesi’nde yaprakların üzerinde bir süre durduktan sonra yine işçiler ve makineler tarafından sokak süpürülerek kuru yapraklardan arındırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.