enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan “Yeni Medya Dili ve Aile Çalıştayı”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan “Yeni Medya Dili ve Aile Çalıştayı”
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan “Yeni Medya Dili ve Aile Çalıştayı”


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile, kadın, çocuk, engelli ve yaşlıların yeni medyada temsili, karşılaşılan sorunlar, bu sorunlara ilişkin olumlu ve yapıcı çözüm önerilerini ortaya koymak amacıyla “Yeni Medya Dili ve Aile Çalıştayı” düzenleyecek.

Bakanlık, 28 Eylül 2022 tarihinde kamu kurum ve kuruluşların, akademisyenler, sektör temsilcileri, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İstanbul’da “Yeni Medya ve Aile” temalı bir çalıştay gerçekleştirecek. 

Medyanın aile, kadın, çocuk, engelli ve yaşlılar üzerindeki etkileri, yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesi; kamu kurum ve kuruluşların politikalarına, sektör temsilcilerinin çalışmalarına yön verilmesi amacıyla yapılacak çalıştay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açılış konuşması ile başlayacak.

4 Ana Tema Çerçevesinde Yapılacak

Program, aile, kadın, çocuk, engelli-yaşlı olmak üzere 4 ana tema çerçevesinde “Yeni Medya Dili Ve Aile”, “Yeni Medya Dili Ve Çocuk”, Yeni Medya Dili Ve Kadın”, “Yeni Medya Dili ve Engelli-Yaşlı” ve “Paydaşlar Arası İşbirliklerinin Değerlendirilmesi” başlıklı odak grup çalışmalarıyla devam edecek.

Yeni medyada kadın, çocuk, aile, engelli ve yaşlıların temsili

Grup çalışmalarında, yeni medyada çocuk, aile, kadın, engelli ve yaşlıların temsiliyetinin nasıl ele alındığı, olumlu temsiline yönelik neler yapılabileceği, şiddetle mücadele konusunda toplumsal farkındalığı arttırmaya yönelik nasıl bir yol izlenebileceği, yeni medyada çocuk ve ebeveyn ilişkilerinin nasıl ele alınacağı, aile mahremiyetine yönelik neler yapılabileceği gibi konular ele alınacak.

Bildiri Metni Yayımlanacak

Çalıştay sonunda belirlenen 4 ana tema çerçevesinde bir bildiri metni yayımlanacak. Yayın kuruluşlarının, dijital platform sahiplerinin ve bireysel yayıncıların, bu bildiri metninde yer alan esaslara uygun yayın yapması önerilecek.

Bakan Yanık: “Dijitalleşmenin ve medyanın etkilediği önemli kurumlardan biri de aile”

Bakan Derya Yanık, dijitalleşmenin ve medyanın etkilediği önemli kurumlardan birinin de aile olduğunu belirtti. Medyanın aile kurumu üzerindeki etkilerinin anlaşılması, ailenin bütünlüğünün ve refahının korunması, aile üyelerinin bilinçli medya kullanımına ilişkin farkındalık kazandırılmasının Bakanlığın önemli misyonlarından biri olduğunu kaydeden Bakan Yanık, şunları söyledi:

“Bu amaçla, 29 Haziran 2021 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) işbirliğiyle ‘Medya ve Aile Değerleri’ çalıştayı gerçekleştirdik. Çalıştayda, geleneksel medya ile yeni medya teknolojilerinin aile yapısı ve değerleri üzerindeki etkileri, yaşanılan sorunlar ve buna karşı öneriler, yapımcı, senarist, meslek birlikleri temsilcileri ve medya yöneticileri tarafından ele alındı.

Bu çalışmadan hareketle, medya unsurlarının aile, kadın, çocuk, engelli ve yaşlılarımızın odağında daha detaylı ele alınarak kurum ve kuruluşların politikalarına temel teşkil edecek ‘Yeni Medya ve Aile’ temalı yeni bir çalışmanın yapılmasını elzem gördük. Çünkü insanı geleceğe taşıyan, insanı o huzurlu limanda tutan bir medya dili inşa etmenin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bakanlık olarak medyanın, aile bütünlüğünü ve ailenin sürekliliğini teşvik eden, çocuk ve gençlerin zihinsel ve ahlaki gelişimine olumlu yönde katkı sağlayan, toplumsal değerleri gözeten koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik edici hizmet ve faaliyetler yürütmeye devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.