ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2385
EURO
37,0141
ALTIN
3.023,62
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

ADD’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Açıklaması: “Büyük Taarruz, Türk Tarihi’nin En Onurlu Mücadelesidir”

ADD’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Açıklaması: “Büyük Taarruz, Türk Tarihi’nin En Onurlu Mücadelesidir”
22.08.2024 15:49
A+
A-

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılına ilişkin bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz’un, Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesindeki hayati rolüne vurgu yapıldı. ADD, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kazanılan bu zaferin, Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık konusundaki kararlılığının bir simgesi olduğunu ifade etti.

Açıklamada, emperyalist güçlerin Mondros Mütarekesi ile Türk Milleti’ni vatansız bırakmayı hedeflediği, ancak Mustafa Kemal Paşa ve Türk Milleti’nin Çanakkale’de olduğu gibi bu tehdide karşı durduğu belirtildi. Büyük Taarruz’un, Türk tarihinin en onurlu mücadelesi olarak nitelendirilerek, Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığına dikkat çekildi.

ADD, Büyük Taarruz’un Malazgirt Zaferi ile karşılaştırılmasının ciddi bir hata olacağını vurguladı. Açıklamada, Kocatepe olmasaydı bağımsız bir devletin var olamayacağına dikkat çekilerek, Türk ulusunun Atatürk’ün izinde tüm zorlukları aşacağına olan inanç yinelendi.

Son olarak, ADD, Büyük Taarruz’un 102. yılında Mustafa Kemal Atatürk, Kuvayı Milliye kahramanları ve Kemalist Devrim kadrolarını minnetle andığını, şehit ve gazilerin aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.