ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2385
EURO
37,0141
ALTIN
3.023,62
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Özgür Özel: “Okul Lazımsa Okul, Cami Lazımsa Cami İçin Yanınızdayız”

Özgür Özel: “Okul Lazımsa Okul, Cami Lazımsa Cami İçin Yanınızdayız”
12.09.2024 23:57
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Sarnıç Köyü’nde düzenlenen Sarnıç Köyü Camii Temel Atma Programı’na katıldı. Programda caminin temel atma törenini gerçekleştiren Özel, yaptığı konuşmada CHP’li belediyelerin her koşulda halkın yanında olduğunu vurguladı.

Özel konuşmasında, “Biz, iyi günde de kötü günde de milletimizin yanındayız. Okul lazımsa okul, cami lazımsa cami için buradayız. Çocuk parkıysa park için buradayız. CHP’li belediyeler milletin gönlünden ne geçiyorsa, onu hayata geçirmek için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“Bornova Benim İkinci Memleketim”

Sarnıç Köyü’nün Manisa ile İzmir sınırında çok güzel bir köy olduğunu belirten Özel, iki ay önce yaşanan orman yangını tehdidini hatırlatarak köy halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Temeli atılan caminin projesi hakkında da bilgi veren Özel, caminin Mescid-i Aksa modeline göre inşa edileceğini ve üç ay içinde ibadete açılacağını belirtti.

Özel, Bornova’nın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurguladı: “Benim doğduğum şehir 15 dakika mesafede, büyüdüğüm okul ise 15 dakika uzaklıkta. Bornova benim ikinci memleketim, burada kimin yüzü gülerse, içim rahat ediyor.”

“Mescid-i Aksa’nın Önemi ve Filistin’e Destek”

Caminin Mescid-i Aksa modeline göre yapılacak olmasının anlamını da dile getiren Özel, Mescid-i Aksa’nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu belirterek, bu önemli mabedin Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar için kutsal kabul edildiğini ifade etti. Özel, İsrail’in Filistin’e yönelik zulmüne dikkat çekerek, Mescid-i Aksa’nın Ege’nin küçük bir köyünde yeniden hayat bulmasının son derece anlamlı olduğunu söyledi.

“CHP’li Belediyeler Her Zaman Halkın Yanında”

Özel, CHP’li belediyelerin milletin isteklerine her zaman yanıt vermeye çalıştığını belirterek, “Okul lazımsa okul, cami lazımsa cami için buradayız. Biz, milletimizin gönlünden ne geçiyorsa, onu gerçekleştirmek için yanlarındayız” dedi.

Törenin sonunda, Özel ve diğer katılımcılar, orman yangınından zarar gören köyde zeytin ve meyve ağaçları fidanlarının dikimini gerçekleştirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.