ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2483
EURO
37,0971
ALTIN
3.008,86
BIST
8.698,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Kartal’da AK PARTİ’den Gövde Gösterisi

Kartal’da AK PARTİ’den Gövde Gösterisi
01.05.2023 21:44
A+
A-

Kartal’da AK PARTİ rüzgarı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından estirildi. Bakan Kurum, Kartal’da birçok etkinliğe katılarak CHP’nin kalesi sayılan ilçede müthiş kalabalıklara hitap etti.

Güne Aydos Orman alanında bulunan bir düğün salonunda Doğu ve Güneydoğulu vatandaşları temsil eden STK’larla bir kahvaltı sofrasında bulunarak, Kartal’da gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirecekleri hizmetleri anlatma fırsatı buldu.

Daha sonra Çavuşoğlu Mahallesinde bulunan sanayi sitesi esnaflarıyla buluşan Bakan Kurum, burada da Kartal’da ki kentsel dönüşümde yaşanan sorunları nasıl çözeceklerini ve “Yarısı Bizden” kampanyasındaki detayları anlatarak, sadece konutlarda değil, aynı şartlarda işyerlerini de yenileyeceklerinin müjdesini verdi.

Bakan Kurum, konutlardaki dönüşümün sanayi tesislerini de kapsadığına dikkati çekerek, “Bakanlık olarak ‘Yeni Sanayi Alanlarıyla Büyük Türkiye’ hedefiyle bugün tüm sanayi alanlarını daha modern yerlere taşıyoruz. Ankara, Trabzon, Uşak, Aksaray, Diyarbakır ve Kayseri’de eski sanayi sitelerimizi taşıdık. Esnafımızın, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yine ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesi kapsamında ilk etapta 10 bin, sonrasında toplam 50 bin sanayi dükkanını kazandıracağız.” diye konuştu.

Kartal için de büyük bir projenin kısa bir süre önce başlatıldığını kaydeden Kurum, “Bu bölgede, Tuzla’da, Kartal’da 2-3 arazi üzerinde görüşmelerimizi yaptık ve en son Tuzla’daki yerde istişare etmek suretiyle kararımızı aldık. Tuzla’daki hazineye ait araziyi Çavuşoğlu Sanayi Sitesi’ne tahsis edeceğiz. Eğer esnafımız bizim vermiş olduğumuz arsayı, ‘Sayın Bakanım arsayı verdiniz de iş yerleri ne olacak?’ derse nasıl evlerimizi Yarısı Bizden Kampanyası ile dönüştürüyorsak sanayi sitemizi de yarısını devletimiz verir, dönüştürürüz.” ifadelerini kullandı.

Buradaki temaslarını tamamlayan Murat Kurum, daha sonra Yunus Mahallesinde bir düğün salonunda vatandaşlarla sohbet etme imkanı buldu. Mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Kurum, “Mahallemizde bulunan 135 bin metrekare tapu alana sahip bölgemizi vatandaşlarımızın da talebi doğrultusunda riskli alan ilan etmiştik. Mahallemizde çok sayıda sağlıksız yapı olması sebebiyle bu alanı, riskli alanla birlikte sizlerin de teveccühünü gördüğümüz çalışmalarımızı başlattık.” dedi.

Bakan Kurum, Şöyle Devam Etti:

“Kentsel dönüşüm sürecinde sizler buradaki yüklenici firmayla yüzde 81 oranında bir uzlaşma sağladınız. İşte 3’te 2 çoğunluğu geçmiş oldunuz. Bu dönüşümün başlaması için yeterli bir oran. Burada hazineye ait mülkiyetleri sizin çoğunluğu sağlayabilmeniz adına, siz nasıl sürece dahil olduysanız biz de vatandaşımızın lehine süreci hızlandırmak için dahil olduk. İmar planlarını onayladık. İmar uygulamasını onayladık. Yarın da tapuları alınacak.”

“Temmuz ayında ilk etabına başlayacağımız inşaatımızı 2 yıl içinde yüklenici firma teslim edecek.” diyen Bakan Kurum, şunları kaydetti:​​​​​​​

“İki yıl zamanı var. İki yıl içerisinde bu inşaatları bitirip tamamlayıp teslim edecek. İki yıl içerisinde teslim edip inşallah vatandaşlarımıza sağlam, güvenli konutları veriyor olacak. Bu süreçte, sürecin uzaması sebebiyle de yine yüklenici firma mayıs ayı itibarıyla buradaki her bir kardeşime 5 bin 250 lira kira yardımı yapacak. Kira yardımını iş bitene kadar, evlerinize girene kadar bu yardımı almaya devam edeceksiniz. Burada her 6 ayda bir de kiraya ne kadar artış geliyorsa o artışı da inşallah yansıtacaklar.” Dedi.

Kartal’da ki temaslarının finalinde Kartal Meydanında bir miting gerçekleştirerek, seçim otobüsünün üzerinden Kartallılara seslendi.

Kartal’da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenen Bakan Kurum, “İstanbul bizim ruhumuz, canımız, aşkımız. Aziz İstanbul’umuza, Sultan Fatih’in torunlarına, Eyüp Sultan’ın komşularına hizmet etmek bizim için her zaman büyük bir şereftir, onurdur, gururdur. Şimdi İstanbul’un yarınını değiştirecek yüzyılın dönüşümünü başlattık. Evlatlarımızın istikbali için İstanbul’da riskli 1,5 milyon yapıyı yenilemek üzere Gaziosmanpaşa’dan ilk temellerimizi attık. Siz kıymetli kardeşlerimle el birliğiyle kentsel dönüşümü yürütelim dedik. Yarısı Bizden Kampanyası’nı başlattık. Böylece yeni yapacağımız konutların maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılıyoruz. Şu ana kadar İstanbul’da kaç başvuru aldık biliyor musunuz? Şöyle rakamları açıklayayım da TOKİ’ye dil uzatan Kemal Kılıçdaroğlu milletin devletine olan itimadını, Cumhurbaşkanımıza olan güvenini Kartal’dan bir daha duysun. Bugün itibariyle İstanbul’umuzda 413 bin bağımsız bölüm için şimdiden yapılan toplam başvuru sayısı 73 bine ulaştı. Bu, daha şimdiden 1,6 milyon kardeşimizin hayatı değişmeye başladı demektir. Şu an, Orhantepe Mahallemizde 14 etapta toplam 801 konut ve 150’ye yakın dükkânımızın kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütüyoruz. Hamdolsun, birinci, ikinci ve on dördüncü etaplarda yer alan 250 konut ve 38 dükkânın yapımını tamamladık. Bugün de ikinci etapta hak sahiplerini belirlediğimiz 62 konutun ve 11 dükkânın anahtarlarını vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Birinci ve on dördüncü etaplar için de kardeşlerimiz bizden müjde bekliyor. En kısa sürede hak sahiplerini belirleyecek, onlara da anahtarlarını teslim edeceğiz. Yeni yuvalarımız sizlere, Kartal’ımıza, İstanbul’umuza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Bakan Kurum’un Kartal temaslarına Kartal AK PARTİ İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu ile yönetim kurulu üyeleri ve Yunus Fırat Aydın gibi İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayları da iştirak ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.