enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,4790
EURO
36,4005
ALTIN
2.956,07
BIST
9.292,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

KÂĞITHANELİ GENÇLER İÇİN YENİ BİR KÜLTÜREL MEKÂN İNŞA EDİLİYOR

KÂĞITHANELİ GENÇLER İÇİN YENİ BİR KÜLTÜREL MEKÂN İNŞA EDİLİYOR
A+
A-

Sultan II. Abdülhamid döneminde Kağıthane Köyü’nde inşa edilen tarihi karakol, restorasyon çalışmaları sonrası Kitap Kafe olarak hizmet verecek.

Kâğıthane’de bir tarihi eser daha restore edilerek geleceğe kazandırılıyor. Sultan II. Abdülhamid döneminde Kâğıthane bölgesinin güvenliğinden sorumlu 66. Yeniçeri Ortasının karakol ve hara olarak kullandığı tarihi Kâğıthane Köyü Karakolu restore ediliyor.

Yapı, İstanbul’un İngilizler tarafından işgali sonrası Cumhuriyet Döneminden itibaren jandarma karakolu, 1970’ten sonra da polis karakolu olarak hizmet verdi.

Polis karakolunun geçen yıl başka bir yere taşınmasının ardından yapıda restorasyon çalışmaları başladı. Kağıthane Belediyesi’nin üstlendiği restorasyon çalışmaları sonucunda tarihi karakol, Kitap Kafe ve Turizm Ofisi olarak hizmet verecek. Aslına uygun şekilde korunacak yapının restorasyonu tamamen el işçiliği ile yapılıyor.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada projenin yakında tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

Tarihi yapı, 200 metrekare alan üzerinde müstakil dikdörtgen şeklinde; yığma almaşık taş duvar sistemiyle inşa edilmiştir. Pencere sövesi, çatı silmesi ve bina köşelerinde akslar biçiminde tuğla kullanılmıştır. Üç sıra tuğlalı kirpi saçak tekniğiyle saçak bandının üstünde yine almaşık duvar sistemli parapet bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.