ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2358
EURO
37,0299
ALTIN
3.015,67
BIST
8.826,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Pendik’te gecekondular süper konutlara dönüştü!

Pendik’te gecekondular süper konutlara dönüştü!
28.12.2021 20:45
A+
A-

Pendik’te deprem dönüşüm kapsamında yapılan Harmandere Konutlarının hak sahiplerine tapu dağıtımı törenle gerçekleştirildi.

Pendik’te deprem dönüşüm kapsamında yapılan Harmandere Konutlarının hak sahiplerine tapu dağıtımı törenle gerçekleştirildi.

Yapılan törene AK PARTİ Genel Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Binali Yıldırım, AK PARTİ İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Pendik AK PARTİ İlçe Başkanı Ali Şirin, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, AK PARTİ İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK PARTİ İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, MHP Pendik İlçe Başkanı Yalçın Çolak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan törende açılış konuşmasını yapan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Belediyesi olarak İstanbul’da en çok yatırım yapan 1. İlçe olduklarını, Sosyal yardımlarda ise 3. İlçe olduklarını ifade ederek, projelerinin devam ettiğinin de mesajını verdi.

Ahmet Cin, Gecekondu sorununun şehrin en önemli problemlerinden biri olduğunu, 1993 yılında Pendik’te 13 bin olan gecekondu sayısının, Erol Kaya ve Kenan Şahin dönemlerindeki başarılı çalışmalar ve kendi çabaları ile 1756’ya kadar düşürüldüğünü söyledi. Cin, ayrıca İBB’nin yaptığı projede hak sahiplerinin 2.5 yıldır evlerine kavuşamadığının altını da çizdi.

Ahmet Cin, projelerinin devam ettiğini sıranın şimdi de Taşlıbayır ve Aydos bölgelerine geldiğinin de müjdesini verdi.

Kısa bir konuşma yapan AK PARTİ İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da Maltepe oturduğunu ama Pendikte neden oturmadığına dair hayıflandığını ifade ederken, “Pendiklilerin AK hizmetlerden faydalandığını görmek beni mutlu ediyor.” dedi.

Eski Pendik Belediye Başkanı AK PARTİ İstanbul Milletvekili Erol Kaya’da yaptığı konuşmada başlattıkları hizmetlerin sonunda kazananların Pendikliler olduğunu ifade etti.

AK PARTİ İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise konuşmasında AK PARTİ hizmetlerinin Pendik’te tezahür ettiğini görmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, başarılı işlere imza attığı için Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’e teşekkür etti.

AK PARTİ Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’da yaptığı konuşmada hem Tuzla’lı hem Pendikli olduğunu ifade ederek iki belediyeden de oldukça memnun olduğunu belirtti. Yıldırım, İstanbul’da halk iradesinin sonucu hizmetlerin aksadığını, ancak sürenin sonuna yaklaşıldığını kalan sürenin 2.5 yıl olduğunu, İstanbul’da yaşayanların zaten aradaki farkı sezeceklerine inandığını söyleyerek, İstanbul’u bekleyen deprem tehlikesine değinerekyeni konutların önemini vurguladı ve Belediye Başkanı Ahmet Cin’in çalışmalarına değinerek “Deprem ne zaman olacak bilmiyoruz, hazırlıklı olmalıyız. Dayanıksız yapılar öldürüyor, deprem değil. Bunları biz İzmir’de, Elazığ’da, Malatya’da gördük. Buralarda Devletimiz çok kısa sürede yaraları sardı.” dedi.

Tören sonunda temsili olarak 4 aileye tapuları teslim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.