ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2358
EURO
37,0299
ALTIN
3.015,67
BIST
8.826,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Devlet Bahçeli’den Sert Açıklama: “Tarihimize Gölge Düşürmeye Çalışanlar Başarılı Olamayacak!”

Devlet Bahçeli’den Sert Açıklama: “Tarihimize Gölge Düşürmeye Çalışanlar Başarılı Olamayacak!”
29.08.2024 00:18
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 27 Ağustos 2024 tarihinde yazılı bir basın açıklaması yaparak, Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü, Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 102’nci yıldönümlerini kutladı. Bahçeli, bu önemli zaferlerin birbirinden ayrıştırılmasına yönelik girişimleri sert bir dille eleştirdi.

“Ağustos Ayı, Zaferler Ayıdır”

Bahçeli, Ağustos ayının, Türk milletinin tarih boyunca kazandığı zaferlerle dolu olduğunu ve bu zaferlerin birbirinden ayrıştırılamayacağını vurguladı. Tarihin bir bütün olduğunu belirten Bahçeli, tarihsel şahsiyetler arasında ayrım yapmanın ve bu şahsiyetleri karşı karşıya getirmenin tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Sultan II. Abdülhamid’i kutuplaştıran yaklaşımlara dikkat çeken Bahçeli, bu tür girişimlerin siyasi ve ideolojik maksatlı olduğunu belirtti.

“CHP’nin Tarihe Bakışı, Haçlı Emellerinin Bakışıyla Aynıdır”

Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticileri ve onlara yakın medya organlarının, Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruz’u rekabete sokmaya çalıştığını ve bu tavrın Türk tarihine büyük bir saygısızlık olduğunu söyledi. CHP’nin tarihe bakışının, Haçlı emelleriyle örtüştüğünü ileri süren Bahçeli, 26 Ağustos’ta Malazgirt Zaferi’ni Büyük Taarruz’a rakip olarak göstermek isteyenlerin Türk milletine ve tarihine saldırdığını vurguladı.

“Vatan, Sadece Bir Toprak Parçası Değildir”

Bahçeli, bir coğrafyayı vatan yapan unsurların, büyük mücadeleler ve fedakârlıklar sonucunda oluştuğunu belirterek, “Vatan, imara açılmış arazi, hibe edilmiş arsa, ikram edilmiş toprak parçası değildir” dedi. Bahçeli, Türk milletinin vatanı koruma sorumluluğunu her türlü mülahazanın üzerinde tuttuğunu ve bu sorumluluğun büyük bir şeref olduğunu ifade etti.

“Türk Milleti, Tarihinden Güç Alarak Geleceğe Yürüyor”

Bahçeli, Türk milletinin, Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e uzanan bir iradeyle tarihin her döneminde güçlü kalmayı başardığını ve bu iradeyle geleceğe yürümeye devam edeceğini söyledi. Bahçeli, Türk milletinin tarihten silinmesi halinde geriye sadece masal yığınlarının kalacağını ifade ederek, Türk milletinin zaferlerinin tarih boyunca kazandığı zaferlerle sabitlendiğini belirtti.

“Zaferlerimiz Kutlu Olsun”

Bahçeli, açıklamasının sonunda, Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıldönümünde Sultan Alparslan’ı, Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi’nin 102’nci yıldönümünde ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarını saygıyla andığını ifade ederek, Türk milletinin zaferlerinin kutlu olmasını diledi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin açıklamaları, Türk milletinin tarihine sahip çıkma konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.