ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2358
EURO
37,0299
ALTIN
3.015,67
BIST
8.826,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel’den İktidar Mesajı: “Biz Geliyoruz, Hazır Olsunlar”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel’den İktidar Mesajı: “Biz Geliyoruz, Hazır Olsunlar”
28.08.2024 23:49
A+
A-

“TRT’NİN BAŞINDA LİYAKATLE GELEN BİR GENEL MÜDÜR OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ilk genel seçimde TRT ekranlarında, yerel seçimlerde olduğu gibi CHP’nin birinci parti olacağını belirtti. Özel, “Biz geliyoruz. Hazır olsunlar. Seçimlerin ertesi günü göreceğim bakalım haberleri nasıl verecekler? O zaman, işte o zaman böyle TRT’nin başında sadakatle orada kalan birisi değil, liyakatle oraya gelen bir genel müdür olacak. Bunu da bir kenara yazalım” dedi.

Genel Başkan Özgür Özel, Balıkesir’de Gömeç Belediye Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından, kendisini karşılayan kalabalığa hitap etti. Vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Özel, “Değerli Gömeçliler, bugün burada sizinle olmak, sizi görmek çok güzel. Herkesin beni gördüğünü bilmek sevindirici. Bu seçimde, biliyorsunuz, biz ittifak olsun dedik ama mümkün olmadı. Yine de halkımıza güveniyoruz. Atatürkçülerin, cumhuriyetçilerin, vatanseverlerin, doğru ve dürüst yönetecek kişilerin iktidarda olması gerektiğini istiyoruz. İttifakımızın adı Türkiye ittifakıdır. Siyasi bir ittifak değil; içindeki renkler, ay yıldızlı al bayrağın renkleridir. CHP dışında bir siyasi parti yok ama milli takım gol atınca sevinen herkes bizimledir” şeklinde konuştu.

Özel, Türkiye’nin ilk kez CHP’nin birinci partisi olduğunu vurguladı ve bu durumu sürdürmeyi hedeflediklerini ifade etti: “Melih Bağcı’nın cebindeki anahtar bu belediyenin anahtarı değil, Cumhuriyetin ikinci yüzyılındaki CHP iktidarının anahtarıdır.”

“PARTİLER, KRİZ ANLARINI YÖNETMEK İÇİN TEDBİR ALIR”

“Onlar iyi yönetecekler, güzel yönetecekler. Örgütümüzle uyum içinde çalışacaklar. Vatandaşın beklentilerini karşılayacaklar. Şeffaflıktan, dürüstlükten asla taviz vermeyecekler” diyen Özel, önceki seçimlerde aldıkları zaferleri örnek göstererek, CHP’nin iktidar olma hedefini yineledi. “Partiler, kriz anlarını yönetmek için önceden tedbir alır” dedi.

Seçim sürecine dair anekdotlar paylaşan Özel, Anadolu Ajansı’nın seçim sonuçlarını çarpıttığını belirterek, partinin destekçilerine moral vermek için SMS’ler hazırlandığını söyledi. “Artık kazanmayı öğrenmenin zamanıdır. 31 Mart, bu özgüven ve kararlılığın, hep birlikte ortaya koyduğumuz büyük mücadelenin sonucudur” ifadelerini kullandı.

“KÖRFEZ’İN ARITMASI YOK”

Özel, Gömeç Belediyesi’nin sorunlarına da değindi: “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yıllarca AKP’deydi. BASKİ, suda, kanalizasyonda çok eksiği var. Enkaz devrettiler, borç devrettiler. Körfez’in arıtma sorunlarını da çözeceğiz.” AKP’yi eleştirerek, “Ekonomik olarak da proje olarak da vizyon olarak da bir enkaz devraldık” dedi.

Balıkesir’in yönetiminde CHP’nin başarısını vurgulayan Özel, “Bütün Türkiye’de CHP’li belediyeler var. Biz bu güzel kentleri onlara emanet ettiniz. Ben de bu güzel belediye başkanımı size emanet ediyorum” dedi.

“81 İL BAŞKANI TÜZÜK ÇALIŞIYOR”

“CHP’de herhangi bir noktada bir uyuşmazlık yok. Ama iktidar medyası bunu istiyor” diyen Özel, partinin uyumunu vurguladı. “Bütün Türkiye’de örgüt belediye başkanına sahip çıkacak, belediye başkanı örgütüne sahip çıkacak. Bu noktada hepimizin üzerindeki vazife, iktidara yürürken kararlılıkla, güvenle, birlik ve beraberlik içinde davranmak” ifadelerini kullandı.

“TRT’YE BİR SÜRPRİZİM DAHA OLACAK”

Özel, 31 Mart seçim sonuçlarına dair TRT’ye sürprizler hazırladığını ifade ederek, “TRT hepimizden kesilen vergilerle çalışıyor. Bu TRT aslında bundan iyi fırsat mı olur? CHP’nin iktidar partisi olacağını duyurmak zorundalar” dedi. “Gelecek genel seçim akşamı yine TRT ekranlarında olacağım. CHP, iktidar partisi olacak. Bunu da bir kenara yazalım” diyerek sözlerini tamamladı.

“EN KISA ZAMANDA SANDIĞI GETİRECEĞİZ”

Konuşmasında Gezi Olayları’na da değinen Özel, Gezi’de yatanların mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini belirtti. “Para için birlikte duranlar, rant için birlikte duranlar o çıkar ortadan kalkınca tuzla buz olurlar. Ama biz Cumhuriyetin kurucu değerlerine bağlılığımızla bu günleri getirdik. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” diyerek, kalabalığı selamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.