ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2327
EURO
37,0051
ALTIN
3.025,46
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

CHP Lideri’nden çok sert sözler!

CHP Lideri’nden çok sert sözler!
22.05.2022 09:47
A+
A-

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Yargıtay tarafından aldığı hapis cezasının onanması sonucunda Bursa’da planlanan ancak sonrasında İstanbul Maltepe’de yapılmasına karar verilen “Milletin Sesi” mitingine gerek İstanbul’un her noktasından gerekse de tüm ülkeden yüzbinlerce katılımın olduğu gözlendi.

Alkışlar eşliğinde mikrofona gelen ve kendisine refekat eden eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte mitinge katılanları selamlayan CHP Lideri Kemal Klıçdaroğlu burada yaptığı ve son derece önemli şeyler söylediği konuşması sık, sık sloganlarla kesildi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Sınırları koruyamayanlar, ülkeyi yönetemezler. Bunlar gitmek zorundalar.”

“Bunların defterini dürmek zorundayız”

“Sarayın ve suç işleri bakanının elinden yetkiyi alıp, hepsinin defterini dürmek zorundayız. Ülke elden gidiyor, birlikte mücadele etmek zorundayız.”

“Size bir pencere açıyorum”

“5 yıl önce ilk adımımızı attığımız bu yürüyüşün finaline yaklaşıyoruz. CHP olarak gençlerden fikri hür, vicdani hür bir nesil bekliyoruz. Nerede bir hata görürseniz, nerede bir yanlış görürseniz bizi eleştireceksiniz. Bu pencereyi açıyorum size.”

“Emeklinin Bayram ikramiyesine tek kuruş zam yapmadılar”

“Saray rejimlerinde gençlere uyuşturucu var, bahis var, kumar var. Ülkemiz ekonomik bir buhran içerisinde. Bu ekonomi adaletsiz yönetimin sonucudur. Enflasyon yüzde 150’lere dayanmış, onlar emeklilerin bayram ikramiyesine tek kuruş zammı çok görüyorlar.”

“Yolsuzluk yapanların kafalarına inmek zorundayz”

“Yalanlardan hepimiz bıktık. Anlaşmalarda gizli maddeler var. Bunların tamamı yalan. Çok uzun süredir söyleyecekleri elle tutulur hiçbir şey kalmadı. Uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Türkiye değişime hazır. Her şeyden önemlisi değişime gençler hazır, kadınlar hazır. Hemen çalışmaya başlamak zorundayız. Ekonomiyi yeniden inşa etmek zorundayız. Yolsuzluk yapanların kafalarına inmek zorundayız. Yetkiyi elimize aldığımız an hepsinin defterini dürmek zorundayız.”

“Belediyelerimizin hizmetlerini engellemeye çalışıyorlar”

“Biz bu düzeni bozacağız. Çetelere, mafyalara seslerini çıkarmayanlar, iyilikte yarışan belediyelerimize baskı kuruyorlar. Hizmetlerini engellemek istiyorlar. Belediye başkanlarımız baskıları aşarak halka hizmetlerini sürdürüyorlar ve sürdürecekler. Bu düzen haramilerin düzeni. Bir hafta süreyle karanlıkta kaldım, ben neoliberalizme karşıyım. Bırakın halkı sömüren sömürsün söylemine karşıyım. İnsanların geçim kaynaklarını korumak için devletin müdahil olması gerektiğine inanıyorum.”

“Gazetecilerin tırnağına zarar gelirse kendinizi unutun”

“Vatandaştan toplanan verginin hesabını vatandaşa verilmesine inanıyorum. Açıkça söylüyorum, mafyalara, baronlara, Sadat’a olur da gazetecilerin tırnağına zarar gelirse kendinizi unutun. Suçla mücadeleye inanıyorum.”

“Sınırları koruyamayanlar Devleti yönetemezler”

“Suriyeli sığınmacıların geri gönderilmesi gerektiğine inanıyorum. Yol geçen hanına dönen sınırları koruyamayanlar devleti yönetemezler. Ülkemiz artık bu yükü taşıyamıyor. Bu nedenle artık gitmek zorundalar, gidecekler. Kardeşçe göndereceğiz. Kimse unutmasın, ırkçı değiliz.”

“Ülke elden gidiyor”

“Suriye’ye, Orta Doğu’ya barış getireceğiz. Sığınmacıların can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Bizim ilkemiz yurtta barış, dünyada barış ilkesidir. Ülke elden gidiyor, birlikte mücadele etmek zorundayız.”

“Değinmediğim iki konu var”

“Bugüne kadar değinmediğim iki konuya değineceğim. Bir, bazıları hala bir partinin ve liderinin halkını dinlemesini zayıflık gibi algılıyor. Biz birlikte oluyoruz ve birlikte iktidar oluyoruz. İktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim. Dinlemeyi, anlamayı, dertli olanın derdine koşmaya devam edeceğim. Onlar saraylarda otururken millet aç. Kendi celladınızı seçmeyin. Bu bir demokrasi arayışıdır. Vicdanımızı dinlemek zorundayız. En önemlisi ahlaki değerlerimizi yüceltmek zorundayız.”

“İkinci konuya geleyim. Geçmişte hatalar oldu. Biz mükemmel parti iddiasında da değiliz. Biz hatalardan ders çıkarmasını bilen bir partiyiz. Biz kendimizi düzeltmek için çok çaba harcıyoruz. Siz de Allah da şahidimdir ki kendimizi geliştirmek ve düzeltmek için çok çaba harcıyoruz. İşte biz bu ortamdayız. Mükemmel bir göreve talibiz.”

“Bize katılın”

Bu söylediklerimize inanıyorsanız bize katılın. Herkes için adalet istiyorsanız bize katılın. Eğitim ve sağlık için daha fazla bütçe ayrılsın istiyorsanız, çocuklarınızı ülkede tutmak istiyorsanız bize katılın. 128 milyar doların kimlere satıldığını öğrenmek istiyorsanız bize katılın. İsraf haramdır, yolsuzluk haramdır diyorsanız bize katılın. Asgari ücretli açlık sınırına mahkum olmasın istiyorsanız bize katılın.”

Mitinge İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de aralarında bulunduğu CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının yanı sıra Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel  gibi isimler de iştirak etti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ise rahatsızlığından dolayı mitinge katılamadığı öğrenildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da konuşmalar öncesi, vatandaşları selamlamak için mikrofona geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önce Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenlerin ve tutuklu olanların aileleri ile 49 yaşındaki kağıt toplayıcısı Nusret Güllü, 65 yaşında bulaşıkçılık yapan Nazife Canoğlu, Kasap Fatih Uludağ, ev işçiliği yapan Muazzez Sungör ve Torna ustası Abdullah Korkaç sahneye çıkarak konuşma yaptı.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.