ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2358
EURO
37,0299
ALTIN
3.015,67
BIST
8.826,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

CHP 101. Yılını Coşkulu Törenlerle Kutladı: Özgür Özel’den Anıtkabir’de Anlamlı Mesaj

CHP 101. Yılını Coşkulu Törenlerle Kutladı: Özgür Özel’den Anıtkabir’de Anlamlı Mesaj
09.09.2024 15:47
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 101. kuruluş yıl dönümünü Anıtkabir’de düzenlenen coşkulu bir törenle kutladı. Özel, Anıtkabir özel defterine yazdığı mesajında, CHP’yi iktidara taşıma ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurucu değerlerine bağlı kalarak yönetme hedeflerini bir kez daha vurguladı.

Özel, Anıtkabir’deki törene Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, il başkanları ve belediye başkanları ile birlikte katıldı. Atatürk’ün mozolesine “Cumhuriyet Halk Partisi” yazılı bir çelenk bırakan Özel, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına bağlılıklarını yineledi.

Özel, konuşmasında, “Cumhuriyetimizi, emanet ettiğiniz gençlerle birlikte yüceltmek ve ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin ilerisine taşımak için kararlılıkla mücadele edeceğiz” dedi. Ayrıca, Türkiye’nin ekonomik ve demokratik yoksunluklarını milletle birlikte gidermek için azimle çalışacaklarını belirtti.

Anıtkabir özel defterine yazdığı notta ise Özel, “Partimizi iktidar yaparak; Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruluş felsefesinden sapmadan, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti niteliklerini güçlendirerek, gösterdiğiniz hedefe ulaştırmak için durmadan, dinlenmeden mücadele edeceğimize söz veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

İsmet İnönü’ye ve Ecevit’e Ziyaret

Anıtkabir’deki törenden sonra CHP lideri Özel, ikinci Cumhurbaşkanı ve CHP’nin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü’nün anıt mezarını da ziyaret ederek çelenk bıraktı.

CHP’nin 101. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Özel, eski Genel Başkanlar Bülent Ecevit ve Deniz Baykal’ın mezarlarına da ziyarette bulundu. Devlet Büyükleri Anıt Mezarlığı’nda yaptığı açıklamada, Türkiye’nin siyasi tarihinde önemli izler bırakan liderlere duyulan minneti ifade etti.

Cezmi Kartay’ı Karşıyaka Mezarlığı’nda, Necdet Calp’i ise Cebeci Asri Mezarlığı’nda ziyaret eden Özel, Cebeci Polis Şehitliği’ne de giderek şehitler için dua etti. Ziyaretlerinde CHP’nin tarihsel mirasına olan bağlılığını ve gelecek hedeflerini bir kez daha dile getiren Özel, partinin Atatürk’ün çizdiği yolda yürümeye devam edeceğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101’inci yılında önceki Genel Başkanlarımız Bülent Ecevit ve Deniz Baykal’ı Devlet Büyükleri Anıt Mezarlığı’nda, Cezmi Kartay’ı Karşıyaka Mezarlığı’nda ve Necdet Calp’i de Cebeci Asri Mezarlığı’nda ziyaret ederek mezarlarına çelenk bıraktı. Devlet Büyükleri Anıt Mezarlığı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP lideri Özel, Cebeci Asri Mezarlığı’nda bulunan Cebeci Polis Şehitliğini de ziyaret ederek şehitler için dua etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.