ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2358
EURO
37,0299
ALTIN
3.015,67
BIST
8.826,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Başkan Mansur Yavaş’tan Ücretsiz HPV Aşısı Müjdesi!

Başkan Mansur Yavaş’tan Ücretsiz HPV Aşısı Müjdesi!
11.10.2024 01:53
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ücretsiz HPV Aşısı Uygulamasına Başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkan Mansur Yavaş’ın liderliğinde, sosyal destek alan ailelerin çocuklarına yönelik ücretsiz HPV aşısı uygulamasını başlattı. Gazi Üniversitesi Hastanesi ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen bu proje, Ankara halkının sağlığını koruma hedefiyle önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HPV Aşısı ile Rahim Ağzı Kanseri Önleniyor

HPV (Human Papilloma Virus) aşısı, rahim ağzı kanseri başta olmak üzere birçok kanser türünün önlenmesinde etkili bir koruyucu yöntem olarak biliniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projede, sosyal destek alan ailelerin 9-30 yaş arasındaki kız çocuklarına ve kadınlarına ücretsiz HPV aşısı uygulanmaya başlandı. Gazi Üniversitesi Hastanesi iş birliği ile yürütülen program kapsamında, ilk doz aşılar uygulanmaya başlarken, projenin toplamda 2 bin kişiyi kapsaması hedefleniyor.

Projenin Detayları ve Bütçesi

15 milyon 180 bin lira bütçe ayrılan HPV Aşı Programı, 20 Mart – 20 Nisan 2024 tarihleri arasında başvuruları kabul etti. İlk etapta 15 yaş altı 251 ve 15 yaş üstü 1324 birey olmak üzere toplamda 1575 başvuru kabul edildi. Aşılar, Gazi Üniversitesi Hastanesi’nin Yetişkin Aşı Merkezi’nde uygulanırken, ilk dozun ardından ikinci dozun 2 ay sonra, üçüncü dozun ise 6 ay sonra yapılacağı belirtildi. Projenin tamamlanması yaklaşık bir yıl sürecek.

Başkan Yavaş’ın Verdiği Sözler Gerçek Oluyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sağlık alanında birçok projeyi hayata geçirme sözünü vermişti. Bu kapsamda, SMA taşıyıcı taraması, Tip 1 diyabet hastası öğrencilere diyabet sensörü desteği gibi yenilikçi projelerin ardından HPV aşısı uygulaması da gerçekleştirildi. Yavaş, sosyal devlet ilkesine uygun olarak, sağlık hizmetlerine erişim konusunda Ankara halkına önemli katkılar sağlamak için çalıştıklarını vurguladı.

Ücretsiz Aşı Projesi Türkiye’de Bir İlk

HPV aşısının ücretsiz olarak uygulanmaya başlanması, Türkiye’de bir ilk olarak öne çıkıyor. Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün HPV aşısı uygulamasına başlıyoruz. Bu, sağlık alanında önemli bir adım. 9-30 yaş arasındaki kadınlara rahim ağzı kanserini önlemek amacıyla üç doz aşı yapılacak” dedi. Ünsal, ayrıca bu projenin Türkiye genelinde örnek teşkil etmesi gerektiğini vurgulayarak, tüm vatandaşların bu aşıdan yararlanabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödeme kapsamına alınması gerektiğini ifade etti.

HPV Aşısının Etkisi ve Sağlık Uzmanlarının Görüşleri

Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Bostancı, aşı uygulamalarının hastane bünyesinde devam ettiğini belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bu iş birliğinden mutluluk duyuyoruz. Umuyoruz ki bu uygulama Türkiye genelinde yaygınlaşarak devam eder” dedi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ise, HPV aşısının etkili bir koruma sağladığını vurgulayarak, “HPV aşısı, 15 yaş altındaki bireylerde yüzde 99,5 oranında koruma sağlıyor. Bu enfeksiyonu önlemenin başka bir yolu yok” dedi.

Vatandaşlardan Teşekkür Mesajları

HPV aşısı uygulamasını ilk dozdan itibaren alan vatandaşlar, bu projeden dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür etti. Buse Nur Taşman, “HPV aşısı, serviks kanserinden korunmak için çok önemli. Belediyemizin bu projeyi sunması büyük bir değer. Hem kendim hem de diğer kadınlar için çok mutlu oldum” dedi. Ayça Ordu ise çevresindeki insanların aşıyı pahalı olduğu için yaptıramadığını belirterek, “Bu proje durumu olmayanlar için çok iyi bir uygulama” diye konuştu.

Sağlık Alanında Birçok Yenilikçi Proje

Ankara Büyükşehir Belediyesi, HPV aşısının yanı sıra, Tip 1 diyabet hastası öğrencilere sensör desteği, SMA taşıyıcılık testi ve solunum fonksiyon testi gibi halk sağlığını iyileştiren birçok projeye de imza atıyor. Bu projeler, belediyenin sağlık alanında yaptığı öncülüklerle dikkat çekiyor ve Türkiye genelinde model teşkil ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu önemli sağlık projeleri, şehirdeki sağlık hizmetlerine erişim konusunda önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.