Kahta Kaymakamlığı tarafından milli mücadelenin 103’üncü yıl dönümü nedeniyle başlatılan Kahta Gençlik Festivali başladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, festivalin üçüncü günündeki programlara katıldı. Başkan Yazıcı,” Bir şehrin gelişmesinde, kurumun gelişmesinde, toplumun gelişmesinde, yardımlaşmanın, dayanışmanın oldukça önemli olduğuna inanıyoruz. Bir toplumda eğer bunlar yoksa şehri en modern bir şehirde yapsanız hiçbir anlamı yok” dedi.
Kahta Kaymakamlığı tarafından milli mücadelenin 103’üncü yıl dönümü nedeniyle 7 gün sürecek ‘Kahta Gençlik Haftası Şöleni’ başladı. Kahta Baraj Kenarında gerçekleştirilen Kahta Gençlik Festivali’nin çocuk şenliği etkinliğine TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın, Vali Mahmut Çuhadar, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Kaymakam Selami Korkutata, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, il ve ilçe kurum müdürleri, STK temsilcileri ve Üsküdar Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü üyeleri ile çok sayıda çocuk katıldı. Gençlik Festivalinin ilkokul ve anaokulu öğrencileri için hazırlanan kısmında yaşı küçük çocuklar doyasıya eğlendi. Bir bayram havasında eğlenen çocuklara bir birinden farklı zeka oyunları ve etkinlikler düzenlendi. Açılışı protokol üyeleri tarafından yapılan etkinlik çerçevesinde protokol üyeleri çocuklarla sohbet ederek onlarla zaman geçirdi. Protokol üyeleri aynı zamanda küçük çocukların katılmış oldukları etkinlik ve zeka oyunlarına da dahil oldu. Tuzla Belediye tarafından yaklaşık 500’e yakın öğrenci için alınan çanta ve kırtasiye malzemeleri Üsküdar Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü üyeleri tarafından öğrencilere dağıtıldı.
“GÜZEL BİR FESTİVALDEYİZ”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Kommagene Krallığı, Hititler, Mitanniler, Aramiler, Asurlular, Geç Hititliler, Persler, Makedonlar, Doğu Roma imparatorluğu, Emeviler, Bizans, Sasaniler, Hamdaniler, Seçuklular, Memlüklüler, Artuklular, Moğollar, Osmanlı İmparatorluğu, Türkiye Cumhuriyeti. Kahta; Medeniyetlerin, devletlerin, dinlerin kesiştiği güzel belde. Nemrut Dağı’na sırtını vermiş bu kadim beldede olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğumu ifade ediyorum. Böyle bir organizasyon için teşekkür ediyorum. 19 Mayıs nedeniyle Sayın Kaymakamımız ve gençlerin bir araya geldiği güzel bir festivaldeyiz” dedi.
“İYİLİĞİN KATLANARAK BÜYÜDÜĞÜ BİR ORGANİZASYON OLDU”
Başkan Yazıcı, ”Bizim Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile kesişen bir noktamız oldu. Tuzla’dan başlayan, İstanbul’a yayılan ve daha sonra Bakanlığımız dikkatini çeken bir İyilik Şampiyonası düzenledik. Gençlere dedik ki gelin iyilikte yarışın. İnsanlığın ihtiyacı olan iyilikte yarışalım dedik. Kısa bir sürede 4 bine yakın gencimiz 4 kişilik gruplar halinde takımlar kurdular ve iyilikte yarışıyorlar. 15 görev veriyoruz. 3 aylık dönemde 15 görevle farklı kategorilerde görevleri tamamlayan gençlerimizi ödüllendiriyoruz. Hadi Gülümseyelim dediğimiz yarışmamız Ramazan ayına denk geldiği için bir iftar programı düzenledik. Üsküdar Üniversitesi’nde sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren öğrencilerimizle orada karşılaştık. Öğrenci arkadaşlarımız, Kahta’da böyle bir organizasyona katılacaklarını söylediler. Tuzla’dan ekilen tohumun Kahta’da yeşermesini sağlayan iyiliğin katlanarak büyüdüğü bir organizasyon oldu. İnşallah burada atılan tohumlar da İstanbul’da yeşerecek büyük çınarla oluşturacaktır. ” dedi.
“ÇOK İHTİYACIMIZ OLAN İYİLİĞİN YAYILMASINI ARZU EDİYORUZ”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile 81 vilayetimize İyilik Şampiyonası’nı yaymayı ve vereceğimiz görevlerle dünyada en çok ihtiyacımız olan iyiliğin yayılmasını arzu ediyoruz. Bu iyilik yayılması ile beraber, bir hekim olarak söylüyorum. DSÖ sağlığı, bedenen, ruhen ve sosyal olarak iyilik halidir diye tanımlar. Sosyal olarak iyilik halini sağlamadığımız zaman gerçek bir iyilik halinden bahsetmek mümkün değildir. İyilik yapanlara şahit olmak iyilik yapmaya ilham kaynağı oluşturduğu, iyiliğin bir virüs gibi viral oluşturmasını gördük” dedi.