ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2448
EURO
37,0111
ALTIN
3.017,84
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

3. Kısa Film Festivali Sonuçlandı!

3. Kısa Film Festivali Sonuçlandı!
20.03.2022 23:36
A+
A-

Kartal 3. Ulusal Kısa Film Festivali ödülleri belirlendi.

166 kısa filmin katıldığı, seçici jürinin değerlendirmesi sonucunda festivalde yarışmaya değer görülen 12 kısa filmin kıyasıya yarıştığı Kartal 3. Ulusal Film Festivali’nde sonuçlar açıklanırken, dereceye giren filmlerin ödülleri de takdim edildi.

Yarışmaya katılan ve Kartal izleyicisinin beğenisini de sunulan 12 film şöyle sıralandı.

  1.  “Anoush” (Yönetmen, Deniz Telek)
  2.  “Le Périple d’Abélla” (Yönetmen, Enis Manaz)
  3.  “Ziyaretçi” (Yönetmen, Zafer Geyikçi)
  4.  “Dördüncü Duvar” (Yönetmen, Mehmet Kaan Karataş)
  5.  “Şero” (Yönetmen, Mustafa Efelti)
  6. “Âkifler” (Yönetmen, Ekrem Levent)
  7. “Meryem” (Yönetmen, Celal Yücel Tombul)
  8.  “Gaz” (Yönetmen, Utku Çırak)
  9.  “Yara” (Yönetmen, Onur Güler)
  10.  “Sar” (Yönetmen, Adar Baran Değer)
  11.  “Benden Korkmana Gerek Yok” (Yönetmen, Recep Bozgöz)
  12.  “Vesikalık” (Yönetmen, Ali Rıza Erdemir) 

Oldukça sıkıntılı günler geçiren ve özellikle ekonomik koşullar nedeniyle kötü günler geçiren Sinema sektörüne destek olmayı ve bu sektöre yeni yüzler ve yetenekler kazandırmayı amaç edinen festivalde yaşam boyu onur ödülüne ise yılların eskitemediği sinema emekçisi ünlü aktris Nur Sürer’e verildi.

Nur Sürer ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada mesleğe başlarken kısa filmin ne demek olduğunu bilmediğini, her filmin normal uzun olduğunu zannettiğini, fakat sonradan kısa filmlerin bu işin cenini olduğunu öğrendiğini ifade etti.

Festivalde Başkanlığını  Dr. Derviş Zaim’in yaptığı jüri, ilk üç filmi belirlerken aynı zamanda jüri özel ödülüne layık görülen iki filmi de tespit etti.

Kartal 3. Ulusal Film Festivali’nde umut vadeden genç yönetmen ödülünü “Pencere Önü” filminin yönetmeni Tufan Yılmaz kazanırken, ödülünü de Kartal Belediye Meclisi Başkanvekili Özlem Bulut takdim etti.

Jüri özel ödülüne layık görülen iki filmden ilki olan “Anoush” filminin yönetmeni Deniz Telek ile “Şero” filminin yönetmeni Mustafa Efelti’ye ödülleri Dr. Derviş Zaim tarafından verildi.

Jüri özel ödüllerinin verilmesinin ardından Festivalde dereceye giren ilk üç filmin açıklanmasına sıra geldi.

Kartal 3. Ulusal Film Festivalinde üçüncülük ödülünü Nur Sürer açıkladı. Buna göre ödül yapımcılığını Selam Salar Çakay’ın üstlendiği yönetmen koltuğunda ise Adar Baran Değer’in oturduğu “Sar” filmine gitti. Filmin ödülünü de Nur Sürer takdim etti.

Festivalde ikincilik ödülü ise yönetmenliğini Zafer Geyikçi’nin yaptığı “Ziyaretçi” isimli filme gitti. Filmin ödülünü de Kartal CHP İlçe Başkanı Efendi Argunşah verdi.

Kartal’da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Kısa Film Festivali’de birincilik ise yönetmenliğini Ali Rıza Erdemir’in üstlendiği “Vesikalık” filmine verildi. Festival şampiyonunun ödülünü Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile sanatçı Nur Sürer birlikte takdim ettiler.

Başkan Yüksel, burada yaptığı konuşmada Festivali planlarken ana amaçlarının öncelikle Kültür ve sanata hizmet etmek olduğunu ifade ederek, “Geleceğin yeni filmleri, yapıtları ve yönetmenleri ile sinema filmlerine gidecek yolun buradan geçtiğine ekip olarak bizde inanıyoruz. Bu anlamda Kartal’dan katılan komşularımız da var. Önümüzdeki yıl dördüncü festivalde Kartal’dan katılımların da arttığı ulusal düzeyde de bu işi devam ettirip, sevgili Derviş Zaim hocamızın da dediği gibi,  biliyorum o bir dil sürçmesi değildi. Ordan mesajı aldım ben. Sonra bu sistemi oturttuktan sonra uluslararası arenaya açmakta en büyük hayalimiz ve hedefimiz. Katılan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu yoğunlukta bana da katlandığı için eşime de teşekkür ediyorum” dedi.

Festivalde ayrıca 16 film, Yüksek İrtifa Ya Da Şeylerin Tuhaflığı (Yönetmen Emir Külal Haznevi), Şin (Yönetmen Mehmet İsmail Çeçen), Cengiz (Yönetmen Haydar Taştan), Burhan  (Yönetmen Ömer Dişbudak), Büyük Uçuş (Yönetmen Berat Balahan Gürel), Mutluluk Bakanlığı (Yönetmen Mehmet Kanadlı), İLK 10000 (Yönetmen Halil Ercüment Çayır), Kara Kutu (Yönetmen Can Deniz Atıcı), Belki Bir Gün Gideriz (Yönetmen İnan Erbil), Güzel Havalar (Yönetmen Okan Akgun), Bulak  (Yönetmen Evrim İnci), Jeotermal Yetti Gari  (Yönetmen Murat Yüksel), Çöpün Dünyası  (Yönetmen Kenan Çelik), Aday (Yönetmen Erkut Altındağ), Pencere Önü (Yönetmen Tufan Yılmaz), Oynamak Ya Da Oynamamak  (Yönetmen Hakan Hüseyin Gül)  jüri seçkisi olarak Kartal’da sinemaseverlerle buluştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.