ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2385
EURO
37,0141
ALTIN
3.023,62
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Özgür Özel: “Büyük Bir Sığınmacı Sorunu Var”

Özgür Özel: “Büyük Bir Sığınmacı Sorunu Var”
07.10.2024 11:38
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’ın Defne ilçesinde düzenlenen Halk Buluşması’nda önemli açıklamalarda bulundu. Sığınmacı sorununa dikkat çekerek, “Kilis’te, Hatay’da çok büyük bir sığınmacı sorunu var. Şimdi tarihi bir fırsat var. ‘Esad ile konuşmalısın’ diyoruz, ama Erdoğan bu konuda adım atmıyor. Suriye yönetimi resmi yazı talep etti, bekliyoruz. Eğer Erdoğan benden önce giderse, sorunun çözülmesi için memnun olurum” dedi.

Toplantıda Hatay’daki acıların üzerinden 20 ay geçtiğini vurgulayan Özel, “Hatay’ın bütün güzel insanlarını selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz” diye konuştu. Özel, yerel seçimlerde CHP’nin büyük bir başarı elde ettiğini, ancak Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kaybedilmesinin büyük bir yara açtığını belirtti. Hatay’a özür dileyerek, “Hatay’ı kaybetmemek için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özel, Hatay’daki durumun ciddiyetine dikkat çekerek, “6 Şubat’taki depremde büyük kayıplar yaşadık, Hatay en çok ihmal edilen yer oldu. Verilen konut sözlerinin yalnızca %4’ü teslim edildi, %96’sı hâlâ çadırda veya konteynerde yaşıyor” diye belirtti. Hatay’ın geleceği için çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Özel, 210 okulun yıkıldığını ve yalnızca 18 okul yapıldığını, öğrencilerin konteynerlerde eğitim gördüğünü ifade etti.

Özel, “Burada bir rezerv alan rezaleti yaşandı. İnsanlar evlerini güçlendirdiler ama rezerv alan ilan edilince yıkılıyorlar. Hakkaniyetle karar verene bir şey demeyiz ama Hataylıların hakkını yiyenlerin peşine düşeceğiz” diyerek, bu konunun takipçisi olacağını vurguladı. Son olarak, Hatay halkının yaşadığı çileyi reva görenlere de sert eleştirilerde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.