ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2385
EURO
37,0141
ALTIN
3.023,62
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Kartal Belediyesi’nde Sert İddialar: Ödenmeyen İşçi Hakları ve İsraf Suçlamaları Gündemde!

Kartal Belediyesi’nde Sert İddialar: Ödenmeyen İşçi Hakları ve İsraf Suçlamaları Gündemde!
A+
A-


Kartal Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumlarının ikincisi, Başkanvekili Özlem Bulut’un yönetiminde gerçekleşti. Oturumda ilk sözü alan Ak Parti Meclis üyesi Adem Yıldız, gündem dışı konuşmasında Kartal Belediyesi çalışanlarının haklarının ödenmediğine dikkat çekti. Yıldız, belediyenin icra dosyalarını kapatmak için harcamalar yaptığını, ancak çalışanların ücretlerini ödemekte cimri davrandığını vurgulayarak belediye yönetimine eleştirilerde bulundu. Harcamalar konusunda belediyenin plansız ve savurgan davrandığını ifade etti.
Mahallemi Dinliyorum Projesine Ağır Eleştiri
Adem Yıldız, Kartal Belediyesince 5 yıl önce “Mahallemi Dinliyorum” projesinin ücretsiz yapıldığını ancak bu dönem iki milyon liralık ihaleye çıkıldığını hatırlatarak, “Masa aynı, konsept aynı, sandalye aynı, mikrofon aynı, çözülmeyen konular aynı ama harcanan para iki milyon lira. Fakat çalışanların hakları bunca harcamaya karşın yine ödenememiş” diye konuştu.
Tasarruf Tedbirleri Bahane Ediliyor
Adem Yıldız, Halk oyunları festivali için harcanan paranın da ayrıca dört milyon lira olduğunu hatırlatarak, “Çalışanlara tasarruf tedbirlerini bahane gösterenler maalesef hesapsız paralar harcarken tasarruf demiyorlar” Dedi.
Bankamatikçiler Sorunu
Yıldız, sözlerine uzun süredir dillendirilen ancak herhangi bir işlem yapılmayan “Bankamatikçi Çalışanlar” konusunu da gündemine alarak, CHP Grubu ve Kartal Belediyesi yetkililerine hitaben şöyle devam etti: “Siyasi cesaretiniz varsa, buna yüreğiniz yetecekse, Başkanı da ikna edebilecekseniz, Meclis olarak bir komisyon kuralım. Bordroları elimize alıp ilgili müdürlüklere giderek bu işi bir günde sonuçlandırabiliriz. Çark etmezseniz”

Gündem dışı konuşma yapmak üzere kürsüye gelen MHP Meclis üyesi Nuri Köksal ise Kartal Belediyesi icraatlarından duydukları rahatsızlıkları ifade ederken, hassas bazı konuların MHP’nin “kırmızı çizgisi” olduğuna dikkat çekti.
“Belediyenin Aciz Görüntüsünden Rahatsızız”
Nuri Köksal, Kartal Belediyesinin özellikle son bir ayda ki aciz görüntülerinden rahatsızlık duyduklarını ifade ederek, “Çöplerin toplanmaması, işçi ücretlerinin ödenmemesi, ayyuka çıkmış bankamatik çalışanları, ağız ve diş sağlığı merkezinin kapanma noktasına gelmesi, Mustafa Necati Kız yurdunun istişaresiz devrinden, Kartal stadının yapılmamasından oldukça rahatsızlık duyduklarını belirtti.
“Ülkücü Hareketin Genleri Bu Aymazlığa Sessiz Kalmaz”
Nuri Köksal, ayrıca bir başka konunun ise “Kırmızı Çizgileri” olduğuna atıfta bulunarak, “Defaeten belirtiyorum ki bu sorun Milli güvenlik ve beka sorunudur. İnfiale neden olabilecek bir unsurdur. Kartal Belediye Başkanlığı ünvanı olan hiç kimse, katıldığı programlarda yanında, yöresinde terör propagandası yapılmasına müsaade edemez. Etmemeli. Bu yüce devletin büyüklüğüne ve milletin bekasına kasteden soysuz bölücü başı bebek katilinin muteber bir şahıs gibi gösterilmeye çalışılan bir ortamda sessiz ve tepkisiz kalamaz. Ülkücü hareketin genleri bu aymazlığa sessiz kalmaz. Bunun önüne çelikten bir set ve sarsılmaz kale olacağımıza mazimiz şahittir. Kartallılar müsterih olsun. Özellikle Başkan Gökhan Yüksel’in bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğini umuyoruz. Tavsiye ediyoruz.” Diye konuştu.
“Savcı Değilim”
MHP Meclis üyesi Nuri Köksal’ın suçladığı CHP Kartal Belediye Başkan yardımcısı Cemalettin Yüksel ise kürsüden yaptığı cevabi konuşmada Başkan Gökhan Yüksel’in bilgisi dahilinde bir derneğin tertiplediği toplantıya katıldığını ve burada Kartal Belediyesi çalışmaları ile ilgili bilgiler aktardığını belirterek, kendisinin ardından söz alan bir siyasi parti temsilcisinin konuşma yaptığını, burada yapılan konuşmanın içeriğinin ve vebalinin konuşmacıya ait olduğuna vurgu yaparak, kendisinin savcı olmadığını bu yüzden müdahale etmediğini anlattı.

Gündem dışı söz alan bir başka Meclis üyesi ise Ak Parti’li Haydar Gürsoy oldu.
“Külliyen Yalan”
Haydar Göksoy, Kartal Belediyesi yetkililerinin işçi ücretlerinin ödenememesini tasarruf tedbirlerine bağladıklarını ancak bunun külliyen yalan olduğunu ifade etti.
Göksoy, 2024 yılı içerisinde Kartal Belediyesi’nin yüz milyon liralık ihale gerçekleştirerek havaya giden harcama yaptığını ve bunları yaparken tasarruf tedbirlerinin hiç dikkate alınmadığını fakat çalışanların alacaklarının ödenmediğine vurgu yaptı.
Göksoy, 2024 ihalelerinin incelendiğinde gerçeği olmayan, elle tutulmayan, projeleri olmayan, tamamı Kartansaş’a verilen toplamda yüz milyonluk ihale. Sizleri vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Nedir bu ihaleler? Etkinliklerin duyurulması, tanıtım metaryalleri, etkinlik içi malzemeler, etkinlik organizasyonları, bilboardlar, vesaire, vesaire.

Eleştirilere yanıt vermek üzere daha sonra söz alan CHP Meclis üyesi Düzgün Çapar da yapılan konuşmaların, atışmaların ve suçlamaların bazen dozunun kaçtığını anlatarak Meclis üyelerini daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Düzgün Çapar, muhalefeti temsilen yapılan konuşmalarda işçi ücretlerinin gündeme getirilmesinden, iktidarda olan Cumhur İttifakının da konusu haline gelmesinden duyduğu memnuniyeti ima yoluyla ifade etti.
Çapar, işçi ücretlerini muhalif konuşmacının kürsüde dile getirmesine atfen,”Siz o kadar işçi dostuysanız, emeklinin, esnafın, çiftçinin, köylünün, memurun da haklarını savunun. Cengiz holdingin vergilerini affedeceğinize onlardan alıp bu kesimlere dağıtın. Vergi limitlerini düşürün” diye seslendi.
Eğitim Düzeyi Yerlerde
Düzgün Çapar’ın hemen ardından söz alan CHP Meclis üyesi Ali Aluç ise yeni öğretim yılının başlaması nedeniyle Milli Eğitimde yaşanan sıkıntıları, özellikle de öğretmenlerin geçim zorluğu çektiğini, atanamayan öğretmenleri, özel okul, devlet okulu karmaşasını ve eğitimde dünyanın en geri kalmış ülkeler sıralamasında son sıralara düşmemizi anlatan müthiş bir sunum gerçekleştirdi.

Ali Aluç, “Eğitim sistemi 3 ay aralıklarla sürekli değiştiriliyor. Müfredat ile her dönem oynuyorlar. Milli Eğitim Bakanı da her dönem değişiyor” diyerek problemleri gözler önüne sererken sözlerini şöyle sürdürdü: “Laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşılmış, yönetici kadrolar devletin çalışanı değil AKP’nin çalışanı haline dönüşmüştür. Milli Eğitim Bakanlığı liyakatsiz kadrolaşma, mevzuat ve program değişiklikleri, tarikatlarle yapılan protokoller, vakıf ve derneklerin eğitim paydaşı yapılması, Diyanet İşleri Başkanlığının eğitimin içine daha fazla, daha fazla girmesi yoluyla eğitim her geçen gün dinselleştirilmiş ve yozlaştırılmıştır.” Dedi.
Ali Aluç Konuştu Ortalık Karıştı
Ali Aluç, Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Folklor Festivali sonrasında gelen eleştiriler üzerine Ak Parti sıralarına dönerek halk oyunları ekiplerinin yöresel kıyafetlerinin çok açık ve adaba uygun olmadığı konusunda kendilerine eleştiriler yönelten meclis üyelerine hitaben, “Sizlerle aynı bakış açısına sahip değiliz. Aynı noktada olmayız. Olamayız. Aramızdaki fark da zaten bu. Biz kültürlerin kaynaşmasına, dostluk köprüleri kurulmasına, Atatürk’ün “Yurtta Sulh Dünyada Sulh” ilkesiyle bakıyoruz. Biz festivale katılan ülkelerin kültürlerine karşı çıkan bir anlayışta değiliz. Dolayısı ile onların kılık, kıyafetine değil, kültürlerine, danslarına, çalışmalarına ve dostluklarına bakıyoruz. İşte tam da bu yüzden o insanların çıplaklıklarına bakmıyoruz. Böyle bir bakış perspektifimiz yok. Ama bazı arkadaşların o çıplaklığa bakış açısında bir problem var demek ki, olabilir gayet doğal. Sizin yaptığınız festivallerde bunu yapmazsınız. Sizin o yasakçı, baskıcı, ötekileştiren bakış açınızı çok iyi biliyorduk. Sizin gibi düşünmeyenlere karşı sürekli uyguladığınızı da biliyorduk. Ama şimdi bu yasakçı zihniyeti de başka uluslara uygulamayalım diye düşünüyoruz. Biz onları izlerken onların oyunlarını izliyoruz. Çıplaklıklarıyla ilgilenmiyoruz. Ama sizin ilgi odağınız bizimkinden farklıymış. Bugün bunu da anladık.” Diye konuşmasını sürdürürken muhalefet sıralarından tepkiler yükseldi.

Göksoy’dan Sert Tepki
Ak Parti Meclis üyesi Haydar Göksoy, konuşmaya müdahale ederek çok sert tepki gösterdi. Göksoy, “Biz burada CHP üyelerinin yaptıkları sapıklıkları dile getiriyor muyuz? Hala bu belediyede tacizden mahkum olmuş birine maaş ödeniyor. Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun. İlgi odağınız ne demek?” Diye seslendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.