ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2554
EURO
37,0018
ALTIN
3.025,23
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Devlet Bahçeli’den Terörle Mücadelede Hazine Yardımlarıyla İlgili Sert Açıklama

Devlet Bahçeli’den Terörle Mücadelede Hazine Yardımlarıyla İlgili Sert Açıklama
22.08.2024 16:21
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 21 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirdiği yazılı basın açıklamasında, terörle mücadele sürecinde Hazine’den alınan maaş ve yardımlar konusunu ele aldı. Bahçeli, açıklamasında Türkiye’nin 40 yıldır bölücü terörle mücadele ettiğini ve bu süreçte yaşanan kayıplara dikkat çekti.

Bahçeli’nin açıklamasında, “15 Ağustos 1984 tarihindeki Eruh ve Şemdinli saldırılarından 15 Ağustos 2024’e kadar geçen 14 bin 600 günde, sivil ve resmi görevli şehit sayımız 14 bin 902’dir” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, terörle mücadelede yaşanan ekonomik kaybın yaklaşık 2,5 trilyon doları bulduğuna dikkat çekildi.

Bahçeli, terör örgütlerinin insanlık suçu işlediğini ve Türkiye’nin varoluşsal haklarına saldırdığını vurguladı. Terörle mücadelenin yalnızca dağda gezen silahlı grupları etkisiz hale getirmekle sınırlı kalamayacağını belirtti. Özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde terör ve bölücülük propagandası yapan kişilerin varlığının, ülkenin gündemini meşgul ettiğini ve kanlı döngünün sonunun gelmeyeceğini ifade etti.

Bahçeli, “Devletin hazinesinden emekli maaşı dışında her ay 170 bin lira milletvekili maaşı alan bir soysuzun olduğunu” belirterek, bu durumun milli vicdanları yaraladığını ve adeta hazineye yapılan bir “hortumlama” olarak tanımladı. Ayrıca, PKK’nın milis unsuru olan parti milletvekillerinin devlet hazinesine yıllık maliyetinin 116 milyon 280 bin lira olduğunu belirtti. 2024 yılında bu partinin hazineden aldığı yardım miktarının yaklaşık 658 milyon lira olduğuna dikkat çekti.

Bahçeli, terör örgütlerine hazine kaynaklarının aktarılmasını kınayarak, bu konuda dört önemli öneride bulundu:

  1. Terör destekçilerine ödenen maaş ve yardımın kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılması.
  2. Teröre yardım ve yataklık yapan milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının karara bağlanarak mahkemeye çıkarılması.
  3. Anayasa Mahkemesi’nin statüsünün ve üye yapısının yeniden ele alınması.
  4. TBMM Genel Kurulu’ndaki kürsü dokunulmazlığının sınırlarının yeniden çizilmesi.

Son olarak, Bahçeli, emeklilere ve ekonomik gelişmelere ilişkin istismarların kabul edilemez olduğunu belirtti ve “Devlete ve millete ihanet eden kenelerin ayıklanmasının ertelenemez bir mecburiyet olduğunu” vurguladı. Adalet, ahlak ve hakkaniyetin gözetilmesi gerektiğini belirterek, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu görevi omuzlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Aziz şehitlerin mücadelesinin asla gölgelenmeyeceğini belirten Bahçeli, açıklamasını şehitleri rahmet ve gazileri hürmetle anarak sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.