ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2385
EURO
37,0141
ALTIN
3.023,62
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

İzmir Karşıyaka Yamanlar’da Yangın Hızla Yayılıyor: Yoğun Rüzgar Çabaları Engelliyor

İzmir Karşıyaka Yamanlar’da Yangın Hızla Yayılıyor: Yoğun Rüzgar Çabaları Engelliyor
16.08.2024 12:34
A+
A-

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar bölgesinde çıkan orman yangını, yoğun rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek çevre bölgelere yayılıyor. Yangının başlamasıyla birlikte bölgede büyük bir duman bulutu oluştu ve İzmir’in şehir merkezini tamamen kapladı.

Şu an itibariyle yangının kontrol altına alınması için bölgede acil durum ilan edilmiş durumda. Ancak yoğun rüzgar, söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor ve yangının daha geniş bir alana yayılmasına neden oluyor.

Yangın Söndürme Helikopterleri ve Uçaklarına İhtiyaç Var

Yangının kontrol altına alınabilmesi için yangın söndürme ekiplerinin karadan müdahaleleri devam ederken, havadan destek sağlayacak yangın söndürme helikopterleri ve uçaklarına da acil olarak ihtiyaç duyuluyor. Yetkililer, yangının hızla yayıldığını belirterek, vatandaşları bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı.

İtfaiye ve Gönüllüler Seferber Oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve gönüllülerin de desteğiyle bölgede yoğun bir mücadele sürdürülüyor. Yangının neden çıktığı henüz belirlenemezken, bölgedeki koşulların kontrol altına alınması için tüm imkanların seferber edildiği bildirildi.

Vatandaşlar Tedirgin

Yangının şiddeti ve yayılma hızı, çevrede yaşayan vatandaşları endişelendiriyor. Özellikle yangın bölgesine yakın yerleşim yerlerinde yaşayanlar, evlerini duman kapladığı için zorluklar yaşıyor. İzmir Valiliği, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli adımların atıldığını ve güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

Yangının en kısa sürede kontrol altına alınabilmesi ve yangın söndürme uçakları ile helikopterlerinin bölgeye sevk edilmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.