ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2385
EURO
37,0141
ALTIN
3.023,62
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Deniz Yücel: “Asıl Küfe; Emeklinin, Emekçinin, İşçinin, Esnafın Sırtında!”

Deniz Yücel: “Asıl Küfe; Emeklinin, Emekçinin, İşçinin, Esnafın Sırtında!”
22.07.2024 21:54
A+
A-

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu iki kademe artırmasını büyük bir başarı hikayesi olarak sunduklarını, ancak bu artışa rağmen Türkiye’nin hâlâ yatırım yapılabilir ülkeler arasında yer almadığını belirtti. Bu durumu, AKP’nin ülkeyi ne kadar geriye götürdüğünün somut bir kanıtı olarak değerlendirerek, ekonomik krizin halkın günlük yaşamına yansımadığını vurguladı. Ayrıca, AKP yöneticilerinin halkın içinde olmadıklarını, pazara gitmediklerini, emeklilerin sorunlarını dinlemediklerini ve emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Deniz Yücel, Kıbrıs Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i karşılamamasının diplomatik teamüllere aykırı olduğunu ve bu saygısız tavra kayıtsız kalmayacaklarını belirtti. Yücel, hükümetin ekonomi politikalarını ve Moody’s’in kredi notu artırımıyla ilgili açıklamalarını manipülatif olarak nitelendirdi ve halkın gerçek ihtiyaçlarına yönelik politikalar uygulanması gerektiğini savundu.

Ayrıca, Yücel, emeklilere yapılan maaş zammının yetersiz olduğunu ve asgari ücretin en az 25 bin lira olması gerektiğini belirtti. AKP’nin emekli maaşlarına yönelik eleştirilerine değinerek, asıl yükün emeklinin ve çalışanın sırtında olduğunu söyledi. Yücel, emeklilik yaşının 65’e yükseltilmesinin planlandığını ve bunun emekli haklarında gerileme yaratacağını ifade etti.

Türk Hava Yolları’nın tarikatlara ve yandaşlara sağladığı ayrıcalıkları eleştirerek, devlet kaynaklarının adil dağıtılmadığını vurgulayan Yücel, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Fransız Okulları ve MEB müfredatı konusundaki açıklamalarını da eleştirdi. Eğitim sistemindeki çifte standardın ve kaliteli eğitimin sınıfsal bir mesele haline geldiğini belirtti.

Son olarak, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kadınların örtünmesi ve erken yaşta evlenmeleri gerektiği yönündeki açıklamalarını eleştirerek, Türkiye’nin laik ve demokratik bir hukuk devleti olduğunu hatırlattı ve Lozan Barış Antlaşması’nın 101. yıl dönümünü kutlayacaklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.