ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2554
EURO
37,0018
ALTIN
3.025,23
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Toplu Taşımada Klima Sorunu: Vatandaşların Artan Tepkisi!

Toplu Taşımada Klima Sorunu: Vatandaşların Artan Tepkisi!
20.07.2024 02:40
A+
A-

Haber Nevin Özbar

İstanbul’un Kartal ilçesinde son günlerde artan hava sıcaklıkları, dolmuşlarda klima krizine yol açtı. Gün içerisinde 30-35 dereceye kadar yükselen sıcaklıklar, toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşları adeta çileden çıkardı. Minibüsler kapıları açık bir vaziyette yolcu alarak balık istifi şeklinde yollarına devam ederken, klima sorunları yaşanmaya başladı. Hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerine çıktığı kentte, şehir içi minibüslerinde ve özel halk minibüslerinde klima kullanımıyla ilgili ciddi sorunlar yaşanıyor.

“Klima Bozuk” Bahanesi

Bazı şoförler, klima sistemlerini çalıştırmayarak, “klima bozuk” bahanesiyle vatandaşlara hizmet vermekten kaçınıyor. Vatandaşlar, özellikle Kartal, Soğanlık ve Pendik istikametindeki dolmuşlar ile özel halk otobüslerinde klimanın açılmadığını belirtiyor. Talep ettiklerinde bazı şoförlerin klimanın bozuk olduğunu, bazılarının ise tepki gösterdiğini ifade eden vatandaşlar, bu durumdan bıktıklarını ve denetimlerin yapılmasını talep ediyor.

Eski Minibüs ve Klimasız Yolculuk

Minibüslerin genelde eski olduğu ve klima sisteminin bulunmadığı belirtilirken, özellikle iş giriş ve çıkış saatlerinde yüzlerce insanın klimasız araçlarda ter döktüğü gözlemleniyor. Kapılar açılarak serinletilmeye çalışılan bu araçlar, vatandaşları bunaltıyor ve sinirlendiriyor. Ayrıca, ulaşım zammına rağmen bu hizmetin kalitesiz olduğunu belirten vatandaşlar, zamma uygun hizmet beklediklerini dile getiriyor.

Vatandaşlardan Yetkililere Çağrı

Yetkililerin bu konuya bir çözüm bulması gerektiği vurgulanıyor. Özellikle İstanbul’da nem ve hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, araçlarında zorunlu olan klimalar bazı şoförler tarafından açılmıyor. WhatsApp ihbar hattımıza gelen bilgilere göre, bugün Samandıra Caddesi durağından minibüse binen bir vatandaş, klimaları açması için şoförü uyardığında, şoförden tepki gördüğünü iddia etti.

Denetimlerin Artırılması Talebi

Yetkililerden denetimleri sıklaştırmasını isteyen vatandaşlar, “İstanbul’da nem ve hava sıcaklıkları bizleri perişan ediyor. Üstüne üstük bir de dolmuş ve minibüslerde klima açmıyorlar. Dolmuşun kapısı açık zaten diyorlar. Yetkililerin bu sıcak günlerde hassas davranmasını rica ediyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Vatandaşlar, yetkililerin bu duruma acilen müdahale etmelerini ve klimaların zorunlu olarak çalıştırılması için denetimlerin artırılmasını bekliyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.