ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2554
EURO
37,0018
ALTIN
3.025,23
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

İmamoğlu: İstanbul’a İhanet Projelerini Engelleyemezsek, Tarihte Kötü Anılırız

İmamoğlu: İstanbul’a İhanet Projelerini Engelleyemezsek, Tarihte Kötü Anılırız
03.07.2024 11:48
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) “Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı”na katıldı. Beyoğlu Odakule’deki merkez binasında gerçekleştirilen ve yaklaşık 300 sanayicinin katıldığı toplantının başlığı “İstanbul’un Gelecek Vizyonunda Sanayimizin Yeri, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” idi. Toplantıda, İmamoğlu ve İSO Başkanı Erdal Bahçıvan birer konuşma yaptı.

“Kurumların Birbirinden Uzak Olması Düşünülemez, Kabul Edilemez”

İBB ve İSO arasında sağlanan iş birliği zemininin önemine dikkat çeken İmamoğlu, İSO’nun İstanbul’daki sanayicilerin istek ve taleplerini dile getiren bir kuruluş olduğunu belirtti. İBB’nin de İstanbul halkına ait her konuda sorumluluk taşıdığını vurgulayan İmamoğlu, “Bu manada birbirinden uzak olmak, zaten düşünülemez, kabul de edilemez” dedi.

“Bir Gerçeğin Altını Çizmek Lazım”

Türkiye’deki atmosferin bazen kurumları birbirinden uzaklaştırabildiğine dikkat çeken İmamoğlu, İSO’nun İstanbul’u ilgilendiren hususlara katkı sunma çabası içinde olan bir kurum olduğunu belirterek teşekkür etti. İmamoğlu, “Ülkemizde hükümetler, yerel yönetimler olabilir, kişiler gelip geçicidir, kurumlar kalıcıdır” dedi.

“Ülkemiz Bugünlerde Nasıl Bir Durumda?”

Ekonomik sorunların endişe verici olduğunu belirten İmamoğlu, “Ekonomimizin karşı karşıya kaldığı mevcut durum, hepimizin canını sıkıyor” dedi. İstanbul’un Türkiye’nin sanayi lokomotifi olduğunu ve sanayi sektörünün bu durumdan etkilendiğini ifade etti.

“İstanbul’un 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı Niçin Yok?”

İstanbul’un çevre düzeni planının olmamasını eleştiren İmamoğlu, 2009’da kabul edilen planın sonraki yıllarda çöpe atıldığını belirtti. İmamoğlu, “Yeni bir İstanbul tariflenmiştir. Ve planlı bir tarif değildir” dedi.

“İstanbul Diye Bir Markanın Dünyada Bir Benzeri Yok”

İstanbul’un dünyanın en önemli markalarından biri olduğunu söyleyen İmamoğlu, merkezi yönetimin doğru politikalarla İstanbul’la ilgili süreci istikrarlı hale getirebileceğini ifade etti. İmamoğlu, iş birliğinin temelinde demokrasi, katılımcılık ve şeffaflık olduğunu vurguladı.

Marmara Bölgesi Eleştirisi: “Türkiye’nin 10’da 1’inde, Türkiye’nin 3’te 1’ini Yaşatıyoruz”

İstanbul’un nüfus ve sanayi yoğunluğunun ülke adına doğru bir gidişat olmadığını belirten İmamoğlu, “Bu, gerçekten ülkemiz adına doğru bir gidişat değildir ne stratejik olarak ne jeopolitik olarak ne güvenlik açısından baktığınızda” dedi.

“Şehrimizin Geleceğini Hep Birlikte Tartışabiliyor, Konuşabiliyor ve Kararlar Alabiliyor Olmamız Şarttır”

İstanbul’un geleceğini konuşmanın ve ortak akılla çözümler bulmanın önemli olduğunu belirten İmamoğlu, “İstanbul’un artık ‘mega projeler’, imar rantları, rezerv alanlarının imara açılmasını değil, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir şehir olması meselelerini çözüme kavuşturmakla yükümlü insanlar olduğumuzun farkındayız” dedi.

“Tek Yolumuz Budur”

Eylül’de başlayacak olan planlama süreciyle İstanbul’un geleceğine dair önemli adımlar atacaklarını belirten İmamoğlu, “Gerçekten akıl yolu ve bilim yoludur. Bundan sapmadığınız zaman, emin olun ekonominiz de iyi olur, dış politikanız da iyi olur, ticaretiniz de iyi olur, sanayiniz de iyi olur, şehirciliğiniz de güzel olur. Bizim de tek yolumuz budur; başka bir yolumuz olamaz” dedi.

İmamoğlu ve Bahçıvan, konuşmaların ardından, İSO Meclis ve Meslek Komitesi üyelerinden gelen soruları yanıtlayıp, taleplerini ve çözüm önerilerini dinledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.