ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2527
EURO
36,9972
ALTIN
3.026,84
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Kartal’da Harb-İş Üyesi İşçiler Zam Talebiyle Eylem Yaptı!

Kartal’da Harb-İş Üyesi İşçiler Zam Talebiyle Eylem Yaptı!
23.08.2023 22:45
A+
A-


Türk Harb-İş Sendikası işçileri Kartal’da eylem yaptı. Kartal Şube Başkanı Murat Yalçınkaya’nın basın açıklamasının ardından işçiler sembolik olarak maaş bordrolarını yaktı.


Geçinemediklerini, enflasyon oranları altında işçilerin ezildiğini belirten Şube Başkanı Murat Yalçınkaya; “Bizleri TÜİK fakirleştirdi. Zam oranlarımız, TÜİK’in gerçek dışı rakamları ile yok oldu gitti. Bizler Cumhuriyet tarihinde rekor ihracatlara imza attık. Bizler vasıfsız ve boş işçiler değiliz. Bir yıl içerisinde beş tane geminin inşasını, donatımını yapıp deniz kuvvetlerine teslim eden tersane işçileriyiz. Bizler 2011’de teslim ettiğimiz Milli Savaş Gemimizle, Avrupa’nın Amerika’nın yapamazsınız dediği, “biz sizlere bunların yenisini verelim” dediği halde bizler yapıp, deniz kuvvetlerine teslim eden ustalarız.
Bizler vasıflı işçileriz. Toplamda 26 bin Harb işçisiyiz. Savunma işçileriyiz.

Tersanelerimizde bizlerle beraber paydaş olan taşeron, benim emekçimin, usta arkadaşımın aldığı ücretin neredeyse iki kat fazlasını alıyor.
Son altı ayda 200’ün üzerinde arkadaşımız iş bıraktı. Nedeni ise; geçinememek. En verimli çağlarında boynu bükük gittiler. Yetenekli, işçilerin maaşlarını arttırmak bu ülkeye yük olmamalıdır. Milli savunmanın maliyeti olmaz. 100 yılda bir lazım olur. Eğer o günde hazır olmazsanız hiçbir işe yaramaz. Genç arkadaşlarımız da ücret yetersizliğinden dolayı bir bir istifa ediyor. Kurumsal hafızalarımız, ustalarımız gidiyor.
Emekli ikramiyesi olarak aldığımız rakam ise çok komik. Bir arkadaşımıza sordum; 700 bin TL. Bu rakama bırakın ev almayı oda bile alamazsınız. Bu işçi kayıplarının önüne geçmenin, beyin göçlerinin önüne geçmenin tek yolu emeğin hakkının verilmesi” dendi.

Yapılan basın açıklamasının ardından, işçiler sembolik olarak maaş bordrolarını yaktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.