ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2551
EURO
37,0141
ALTIN
3.025,41
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Mustafa Balbay Kartal’ın Konuğu Oldu

Mustafa Balbay Kartal’ın Konuğu Oldu

Kartal 3. Kitap Fuarı’nın 8. Günü’nde yine çok değerli yazarlar ve sanatçılar Kartallılarla bir araya geldi. Fuarın bugün ki misafirlerinden olan ve uydurma olduğu sonradan anlaşılan Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda yargılanarak yıllarca boş yere hapis yatan araştırmacı Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay, sıcak ve samimi bir ortamda tıpkı konferans verir gibi Kartallılarla söyleşide bulundu.

Yıllar boyu işlemediği suçlarla Silivri zindanlarında tutulan, evine yapılan baskınlarda dahi daha önce yazdığı kitaplar bilgisayarında bulununca aleyhinde delili olarak kabul edilen ünlü gazeteci Mustafa Balbay, Kartallılarla oldukça samimi bir şekilde fikirlerini paylaştı.

“Her Ülke Dünya Haritasının Merkezine Kendisini Koymuş”

Balbay, dünya haritalarının hepsinde bütün ülkelerin kendilerini dünyanın merkezine koyarak önemsediklerini hatırlatarak, değişen zaman süresince olayların ve önemlerinin hep değişiklikler gösterdiğine vurgu yaptı.

“İyi Bir Ülke Bırakmadık Ama Zemin Hazırladık”

Mustafa Balbay, Türkiye’nin geçmişte de kendisi dışında gelişen olaylardan doğrudan etkilendiğinin görülebildiğine işaret etti. “Gençlere belki çok iyi bir ülke bırakamadığımızı ancak mücadele etmek için zemin hazırladığımıza inancım tam” diyerek, umutsuzluğa yer olmadığına atıfta bulundu.

“Sıra Türkiye’ye Asla Gelmeyecek”

Balbay, Sovyetler ve Yugoslavya gibi ülkelerin kendi içlerinde mezhepsel ve etnik sorunlarla çöktüğünü ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin bu sorunlar olmasına rağmen dimdik ayakta olduğunu anlatarak, kendi köşesinde kaleme aldığı yazıda “Beklemeyin. Sıra asla Türkiye’ye gelmeyecek” dediğini hatırlattı.

“Bu Toprakların Düşmanları Çok”

Bundan 4 bin yıl önce bu topraklarda hüküm süren Hititlerin 2 sorunu olduğunu belirten Balbay, bunların bütünlük ve güvenlik olduğunu ancak onların dahi başaramadığını ve çöktüklerini hatırlatarak, bu toprakların düşmanlarının eskiden beri buraları ele geçirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

“Köprüden Önce Son Çıkış Diye Bir Şey Yok”

Seçimleri kaybetmenin her şeyin sonu olmadığını belirten Balbay, “Öyle köprüden önce son çıkış laflarını sevmiyorum. Bu millet mutlaka bir çıkış bulacaktır” diye konuştu.

“Türkiye Yönünü Kaybetti”

Türkiye’nin yönünü kaybettiğini söyleyen Mustafa Balbay, “Bir dönemde olmayınca pes edemeyiz. Tarihteki yaşadıklarımızdan dersler çıkarmalıyız. Pusulamız hangi yönü gösteriyor belli değil. Ufuk çizgimiz Kayıp. İrademizle tekrar yön yermeliyiz.” Dedi.

Söyleşinin sonunda günün anısına Kartal Belediye Başkan yardımcısı Adem Uçar ile ünlü Av. Celal Ülgen,  Mustafa Balbay’a birlikte kalem hediye ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.