ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2554
EURO
37,0018
ALTIN
3.025,23
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Kemal Kılıçdaroğlu, “Trabzon Millet Buluşması”nda Konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu, “Trabzon Millet Buluşması”nda Konuştu
04.04.2023 17:52
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon Atatürk Meydanı’nda düzenlenen Millet Buluşması’nda konuştu.

“ Cumhurbaşkanı seçildiğimde önümüzdeki Kurban Bayramında emeklilerin hesabına 15 bin lira yatacak. Bay Kemal o paraların tamamını bulacak, hiç endişelenmeyin. Beşli çetelere, uyuşturucu baronlarına, beş – altı yerden maaş alanlara gelince para var; emekliye gelince para yok. Para var, kuruşu kuruşuna hesapladım, 418 milyar dolarlık bir hortum var. O paranın tamamını, 418 milyar doları alacağım ve bu milletin cebine koyacağım”

-“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir demiryolu hayali var. Tam 100 yıl önce söylemiş. Allah nasip ederse 100 yıl sonra Mustafa Kemal’in o hayalini gerçekleştireceğiz, demir yolunu Gürcistan’a kadar Sarp’tan geçirerek bu alanı büyüteceğiz”

-“Altı lideri bir araya getiren; demokrasidir, kul hakkı yememektir, yolsuzluklarla mücadeledir, esnafın içinde bulunduğu durumdur, kişi başına gelirin sürekli düşmüş olmasıdır, bu ülkede adaletin artık olmamasıdır. Biz bir araya geldik, beraberiz, bu ülkeye hem adaleti, hem gelir dağılımında dengeyi, kadın haklarını getireceğiz, gençlerin istediklerini yapacağız. Kendimize değil halka çalışacağız, sizin için mücadele edeceğiz”

-“Sandık başına giderken elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Kul hakkı yiyenden yana taraf olmayın. Kul hakkı yiyenlere asla ve asla prim vermeyin. Dünyalığını Türkiye’de değil de dünyalığını Amerika’da yapanlara oy vermeyin.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu,”Kuruşu kuruşuna hesapladım, 418 milyar dolarlık bir hortum var. O paranın tamamını, 418 milyar doları alacağım ve bu milletin cebine koyacağım” dedi.

Önce şunu ifade edeyim. Ekrem Başkan, İstanbul’u gerçekten de hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, hem Fatih Sultan Mehmet’in öngördüğü bir İstanbul yapacak ve İstanbul’u ayağa kaldıracak. İnanıyorum buna. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak da görevini yapacak. Önündeki bütün bürokratik engelleri kaldıracak. Hizmetse hizmet ancak böyle olur diyecek ve onları yapacak.

Sevgili Trabzonlular, az önce formayı aldık; oğluma götüreceğim, malum oğlan da artık hanım köylü, o da Trabzonlu olacak.

Bu ülkenin birleşmeye ihtiyacı var. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Bu ülkenin beraber olmaya ihtiyacı var. Bu ülkenin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Bu ülkede kavgadan bıkmadık mı? Sağdır, soldur dedik birbirimizi öldürdük; bundan bıkmadık mı artık? Başı açık, başı kapalı diye kadınları ayırdık; bu ayrımcılıktan bıkmadık mı? Söz veriyorum söz, Trabzon’a söz, Türkiye’ye söz; bitireceğim ayrımcılığı, 85 milyonu kucaklaştıracağım. Bir arada olacağız, beraber olacağız, birlikte olacağız ve güzel Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Göreceksiniz, hayatın her aşamasında göreceksiniz. Bu coğrafyada hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.

Geçen bir video yaptım. Dedim ki; ‘Emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında verilecek ikramiye asgari ücret kadar olsun, 8 bin 500 lira.’ Eksik verdiler. Allah nasip eder Cumhurbaşkanı seçildiğimde önümüzdeki Kurban Bayramında emeklilerin hesabına 15 bin lira yatacak, göreceksiniz siz bunu. Efendim diyecekler ki, parayı nereden bulacaksın. Söz, söz; Bay Kemal o paraların tamamını bulacak, hiç endişelenmeyin. Beşli çetelere gelince para var. Uyuşturucu baronlarına gelince paralar var, milyar dolarlar dönüyor. Herkese para var. Beş yerden, altı yerden maaş alanlara paralar var. Saraylarda her şey var, emekliye gelince para yok. Yemezler! Para var, alacağım ve vereceğim. Kuruşu kuruşuna hesapladım, 418 milyar dolarlık bir hortum var, o paranın tamamını, 418 milyar doları alacağım ve bu milletin cebine koyacağım, helal para o. Biliyorum bazıları diyorlar ki, efendim bu para yurtdışında, nasıl getirirsin bu parayı? Efendim uluslararası mahkemeler var, o mahkemelerden nasıl davaları kazanırsın? Onlar benim devlet adamı olduğumu bilmiyorlar. Bir devlet adamı şunu çok iyi bilir; dünyanın hiçbir mahkemesi, bir devletin soyulmasına izin vermez. Örnek mi? Var örnekleri. Bütün avukatları, akademik dünyanın önemli adamlarını hepsini çağırdım, hepsiyle konuştum. Davaları açacağız, paraları alacağız, paralar gelecek. Ayrıca malvarlıkları var, onları da gayet iyi biliyorum, kim ne götürdüyse kuruşu kuruşuna biliyorum hiç endişe etmeyin.

Esnaf… Rahmetli Özal, esnafı ‘orta direk’ diye tanımlardı. Orta direk güçlü olursa devletin yapısı güçlü olur. Orta direk güçlü olursa toplumda yozlaşma olmaz. Orta direk güçlü olursa Ahi Evran’ın kuralları olur. Dolayısıyla orta direğin güçlenmesi lazım. Esnafın bir ay içinde -Allah nasip eder iktidar olduğumuzda- bir ay içinde esnafın bankalardan, Esnaf Kefalet Kooperatifinden pandemi döneminde çektiği kredilerin faizlerini sileceğiz. Tamamını sileceğiz. Esnaf bir rahat nefes alacak. İki; esnaftan alınan stopaj vergisi var, kiralardan onu sıfırlayacağız bir ay içinde. Sıfırlayacağız ve rahat edecek esnafımız böylece. Trabzon’da bir şikâyet var onu da gayet iyi biliyorum, zincir mağazalardan en çok esnaf şikâyet ediyor. Şikâyet et kardeşim ama bil sana söz, Türkiye’ye söz, Trabzon’a söz, bütün esnaflara söz o beladan kurtaracağım esnafı.

Benim Cumhurbaşkanı adayı olmama engel olmak istediler. İsterler de. Adamlar bulurlar, bir sürü şeyler yaparlar. Bir şeyden emin olmanızı isterim. Kimseye kin tutmam, kimseye öfkeyle bakmam. Kin ve öfke insana yakışmaz. Eğer bir şeyden hakkınızı alacaksanız demokrasi içinde, hukuk içinde, adalet içinde alacaksınız. Hiç kimse unutmasın bu ülkeye adaleti ya getireceğim, ya getireceğim.

Gençler, sevgili gençler, KPSS’ye giriyorsunuz. Anneleriniz, babalarınız boğazından kesip sizleri okutuyor, üniversitelere gidiyorsunuz, sınavları kazanıyorsunuz. Türkiye yedincisi, Türkiye birincisi, Türkiye altıncısı oluyorsunuz ama sözlü sınavda hakkınız yeniyor; torpili olan yukarıya, sizin hakkınız elinizden alınıyor. Söz verdim, bütün gençlere söz verdim; o torpili kaldıracağım, kim KPSS’den hangi puanı aldıysa atamasını hemen yapacağız. Hiç endişe etmeyin; gençlere söz verdim, torpili bitireceğim.

Teşekkür ederim gençler. İktidar olmanın yolu çalışmaktan geçer. İktidar olmanın yolu beraber olmaktan geçer. İktidar olmanın yolu kul hakkı yememekten geçer. Söylüyorum, kul hakkı yememekten geçer.

Ve bütün Trabzonlu kardeşlerime sesleniyorum. Bakın biz beraberiz, altı lider beraberiz, altı lideri bir araya getiren, demokrasidir. Altı lideri bir araya getiren, kul hakkı yememektir. Altı lideri bir araya getiren, yolsuzluklarla mücadeledir. Altı lideri bir araya getiren, esnafın içinde bulunduğu durumdur. Altı lideri bir araya getiren, kişi başına gelirin sürekli düşmüş olmasıdır. Altı lideri bir araya getiren, bu ülkede adaletin artık olmamasıdır. Biz bir araya geldik, beraberiz, bu ülkeye hem adaleti getireceğiz, hem gelir dağılımında dengeyi getireceğiz, kadın haklarını getireceğiz, gençlerin istediklerini yapacağız. Dolayısıyla kendimize değil, saraya değil halka çalışacağız, sizin için mücadele edeceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.