Beylikdüzü Belediyesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, kadın portreleri üzerinden özgürlük, acı ve umudu ele alan “Yüzleşme” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Görsel İletişim Uzmanı Akademisyen Dr. Begüm Aylin Önder tarafından dijital teknikler kullanılarak bilgisayar ortamında hazırlanan sergide, on beş dijital eser ve iki enstalasyon çalışması yer alıyor. Sergi, BAKSM giriş katta bulunan Hanımeli Sergi Alanı’nda 22 Ekim tarihine kadar ziyarete açık olacak.
Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve sanatın her alanını ilçe halkıyla buluşturan Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (BAKSM) “Yüzleşme” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Akademisyen Dr. Begüm Aylin Önder tarafından dijital teknikler kullanılarak bilgisayar ortamında hazırlanan 15 dijital eser ve 2 enstalasyon çalışmasından oluşan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kadın portreleri üzerinden oluşturulan sergide bir yandan eşitlik, kadın, özgürlük söylemleri bağlamında umuda yer verilirken diğer yandan sanatçı izleyicisini kaybettikleri üzerinden acı ile yüzleştiriyor. Özgürlüğe, acıya, umuda yönelik izleyicinin düş dünyasını harekete geçirmeyi planlayan sergi farklı dünyaları aynı mekanda bir araya getiriyor. BAKSM giriş katta bulunan Hanımeli Sergi Alanı’nda yer alan sergi, 22 Ekim Cumartesi gününe kadar ziyarete açık olacak.
“İnsanların yüzleşmesini istedim”
Begüm Aylin Önder açılışta yaptığı konuşmada özgürlüğün sonsuz olduğuna inandığını ve bunu her fırsatta eserlerine yansıttığını belirterek, “Serginin asıl teması her ne kadar kadın portreleri üzerinden yürüse de aslında hem kadını hem de erkeği, cinsiyetin olmadığı bir dünyada eşitlik, özgürlük ve adalet gibi bizlerin kanayan yaralarına insanların yüzleşmesini istedim. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada yaşanan sıkıntılara elimden geldiğince yer vermeye çalıştım. İnsanların dillerine pelesenk olan dul, evli ve bekar gibi laf öbeklerinin aslında insanları ne kadar incittiğini, onların yaşadığı acıları bir şekilde ters cümlelerle gösterdim. Mutlu kadın, düşünen kadın portresi varken esaret dediğim, özgürlük dediğim cümlelerle bir terslik yaratmaya çalıştım. Sergimizin içeresinde iki tane de enstalasyon çalışması var. Orada da aslında İran’da yaşanan vahim durumlara vurgu yapmaya çalıştım. Umarım bir şekilde dikkat çekerim. Sanata ve kadına bu kadar önem veren bir kültür merkezinde olmaktan dolayı mutluyum. Ayrıca Beylikdüzü Belediyesi’ne ve bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.